Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Στο σφυρί αυτοκίνητα αντίκες της Ελισάβετ

Σε δημοπρασία βγαίνουν τον επόμενο μήνα αυτοκίνητα αντίκες της Rolls Royce που χρησιμοποίησαν η βασίλισσα Ελισάβετ και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας τις τελευταίες επτά δεκαετίες, με τις τιμές να αναμένεται να φθάσουν τα 2,6 εκατ. δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας της δημοπρασίας του οίκου Bonhams στις 8 Σεπτεμβρίου είναι μια Rolls-Royce, μοντέλο Phantom IV State Landaulette του 1953, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για το Χρυσό Ιωβηλαίο της Rolls-Royce και χρησιμοποιήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο οίκος δημοπρασιών το έχει αποτιμήσει μεταξύ του 1,3 εκατ. δολαρίων και των 2,6 εκατ. δολαρίων. Είναι ένα από τα 18 τέτοια μοντέλα που κατασκεύασε η εταιρία.

Το Phathom IV μοιάζει πολύ με το γαμήλιο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της Μέγκαν Μαρκλ στον Πύργο του Ουίνδσορ για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι. Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε η Μέγκαν, σήμερα Δούκισσα του Σάσεξ, και η μητέρα της Ντόρια καθώς μετακινήθηκαν από το ξενοδοχείο τους προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, είναι ένα ακόμα από τα 18 μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί για αρχηγούς κρατών και σημαίνοντα δημόσια πρόσωπα, σύμφωνα με την Sunday Telegraph.

Η συλλογή των οκτώ ιδιαίτερα σημαντικών Rolls-Royce περιλαμβάνει οχήματα που χρησιμοποίησε και η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας. Προς πώληση διατίθεται και μια λιμουζίνα Phantom V High Roof State Limousine του 1960, την οποία ο οίκος Bonhams έχει αποτιμήσει στα 1,3-2 εκατ. δολάρια.

Ο Μάλκομ Μπάρμπερ, ένας εκ των προέδρων του οίκου Bonhams, δήλωσε στην Sunday Telegraph ότι πολύ σπάνια βγαίνουν στην ανοικτή αγορά αυτοκίνητα σαν αυτό και ότι δεν μπορεί να σκεφθεί κάτι παρόμοιο στα 30 και πλέον χρόνια της καριέρας του.

Για το Phantom IV, ο Μπάρμπερ δήλωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είναι ένα στολίδι στη συλλογή. Τα αυτοκίνητα της Rolls-Royce έχουν εμφανιστεί σε αμέτρητα ιστορικά γεγονότα στη σύγχρονη βρετανική ιστορία και ο στόλος περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά μοντέλα που παρήγαγε η μάρκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ