Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αρχαιοελληνικά αγάλματα ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στη Τουρκία

Έξι αγάλματα ηλικίας 2.000 ετών βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης, Μαγνησίας που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Τουρκία και συγκεκριμένα στην επαρχία Γκερμεντζίκ.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών, ο καθηγητής Ορχάν Μπίνγκιολ υποστήριξε ότι στον ναό της Αρτέμιδας, ένα από τα σημαντικότερα ιερά της ελληνιστικής-ρωμαϊκής εποχής, βρέθηκαν τέσσερα αγάλματα που αναπαριστούν γυναίκες, ένα που αναπαριστά άνδρα και ένα άλλο του οποίου δεν έχουν προσδιορίσει ακόμα το φύλο.

Τα έξι αγάλματα ανακαλύφθηκαν στον ίδιο χώρο, ανέφερε ο καθηγητής και πρόσθεσε τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι οι Γερμανοί ανακάλυψαν πέντε αγάλματα στον ίδιο χώρο στις ανασκαφές που έκαναν από το 1891 έως το 1893. Ανακαλύψαμε ένα περισσότερο από εκείνους. Μάλιστα το 2016 σε ένα άλλο τμήμα του ίδιου χώρου είχαμε ανακαλύψει ένα άγαλμα ακόμα. Πρόκειται συνολικά για επτά αγάλματα στον ίδιο χώρο. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια ήταν η ιδιότητα και η λειτουργία του χώρου».

Ο Μπίνγκιολ σημείωσε επίσης ότι είναι αξιοσημείωτο που τα αγάλματα διατηρήθηκαν σε καλή κατάσταση.

«Τα δυο διατηρήθηκαν μαζί με το κεφάλι. Ο λόγος που δεν διατηρήθηκε το κεφάλι σε δυο είναι ότι κάθονταν σε βάθρο, ήταν ευρήματα, εφαρμογές, ξεχωριστά από τα αγάλματα. Δεν τα βρήκαμε ακόμα. Έτσι λοιπόν φέτος, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα πολύ διάστημα για να λήξουν οι ανασκαφές, βρήκαμε ευρήματα που μας έκαναν πολύ ευτυχισμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία Μαγνησία.


Πηγή ρεπορτάζ: Trt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ