Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Έναρξη 1 Αυγούστου 2018: Το 2ο διεθνές εργαστήριο αρχαίου δράματος στις Κρηνίδες

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου διεθνούς εργαστηρίου αρχαίου δράματος, που πραγματοποιήθηκε στις Κρηνίδες το καλοκαίρι του 2017, το φεστιβάλ Φιλίππων επαναλαμβάνει το εγχείρημα, με προσκεκλημένους σημαντικούς καλλιτέχνες τριών ομάδων.
Το εργαστήριο θα αρχίσει την 1η Αυγούστου 2018 και θα καταλήξει στη δημιουργία τριών νέων παραστάσεων εμπνευσμένων από το αρχαίο δράμα. «Συνολικά 34 ηθοποιοί, σκηνογράφοι, δραματουργοί, σκηνοθέτες, φωτιστές θα διαμείνουν και θα εργαστούν στις Κρηνίδες, στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου διεθνούς θεατρικού camp στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, με χαρακτήρα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό. Οι δοκιμές και όλη η προετοιμασία της κάθε παράστασης θα είναι ανοιχτές για το κοινό και θα λειτουργούν σαν ανοιχτό εργαστήρι για τους φοιτητές, την τοπική κοινότητα κι όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει. Το ίδιο ισχύει και για τα ξεχωριστά workshops, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι σκηνοθέτες, παρουσιάζοντας τον τρόπο δουλειάς τους σχετικά με την παράσταση που πρόκειται να δημιουργήσουν. Στην προετοιμασία των παραστάσεων θα συμβάλλει η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους».

Η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία αποτελείται από γνήσια τέκνα της κοιλάδας των Φιλίππων. Άτομα με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, νέοι επιστήμονες, αλλά και μεγαλύτεροι, εμπειρότεροι, οι οποίοι εργάζονται αυτόβουλα και αυτενεργά σε διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, η διαχείριση πολιτισμού, η αρχιτεκτονική, η γεωπονία, η αγροτική παραγωγή, η υδραυλική μηχανική, τα οικονομικά, η αρχαιολογία, η μουσειολογία, η γεωλογία. Το διεθνές εργαστήριο αρχαίου δράματος είναι μέλος του διεθνούς δικτύου αρχαίου δράματος», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


Περισσότερα για την Καβάλα, στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ