Ένα πολύ εύκολο φαγητό με άπαχο στήθος κοτόπουλο και λαχανικά...
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο για να καθαρίσει και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο και μόλις αρχίσει να καίγεται, βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά.
Το γυρνάμε, ώστε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άνηθο και το ζωμό κότας.
Κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με άσπρο ρύζι.
Υλικά
- 4 κομμάτια στήθος από κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα
- 4 καρότα μικρά κομμένα σε κυβάκια
- ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1-2 πράσα
- ½ φλιτζάνι ζωμό κότας
- 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
- 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο για να καθαρίσει και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο και μόλις αρχίσει να καίγεται, βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 10 λεπτά.
Το γυρνάμε, ώστε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον άνηθο και το ζωμό κότας.
Κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με άσπρο ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ