Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια ο Γούμενος για υπεξαίρεση

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση από τα «ασπρόμαυρα» ταμεία, το ύψος της οποίας ανέρχεται συνολικά σε 892.000 ευρώ.

Το ταμειακό έλλειμμα αφορά το διάστημα που ο Γ. Γούμενος βρισκόταν στο «τιμόνι» του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, όταν τα ηνία της ΠΑΕ ανέλαβε η διοίκηση πρωτοδικείου, υπό τους Νίκο Βεζυρτζή και Λάκη Οικονομίδη.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο επιχειρηματία το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για λογιστικό έλλειμμα, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν έκλεψε λεφτά από την ΠΑΕ, αλλά, αντίθετα, έβαλε από την τσέπη του. Όπως ανέφερε, τα χρήματα δεν υπήρχαν στο ταμείο διότι καλύφθηκαν υποχρεώσεις με πληρωμές χωρίς παραστατικά.

Τον ισχυρισμό περί πληρωμών χωρίς αποδείξεις επιβεβαίωσε ο επί σειρά ετών λογιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος, καταθέτοντας από το βήμα του μάρτυρα, έκανε λόγο για «μαύρες πληρωμές». «Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές μαύρες πληρωμές σε ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, υπαλλήλους» σημείωσε.

Η παραπάνω υπόθεση δεν ήταν πρώτη που έφερε τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Προηγήθηκαν και άλλες καταδίκες που συνδέονταν με την προεδρική θητεία του στον «Δικέφαλο του Βορρά». Πιο πρόσφατη ήταν η ποινή της τριετούς φυλάκισης, με αναστολή, που του επέβαλε το εφετείο, τον Σεπτέμβριο του 2014, για μη καταβολή χρεών ύψους 13 εκατ. ευρώ της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Ο ίδιος, τότε απολογούμενος, είχε πει ότι η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ τον κατέστρεψε οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ