Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Δράσεις Φιλοξενίας και Υποστήριξης σε Αιτούντες Άσυλο και Υποψήφιους Relocation σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης

Από το Μάρτιο του 2016, η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων υλοποιεί το πρόγραμμα «Reception & Relocation Scheme», το έργο του οποίου από τον Ιανουάριο του 2017 συνεχίστηκε με το πρόγραμμα
«Accommodation and assistance to asylum seekers and relocation» candidates» (κωδικός έργου: GRC01/2017/0000000077/000). H υλοποίηση και των δύο έργων χρηματοδοτήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η δράση αφορά την υποδοχή, φιλοξενία και ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων και οικογενειών προσφύγων που είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση προς άλλες χώρες της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΡΣΙΣ έχει προχωρήσει συνολικά στη μίσθωση 35 διαμερισμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε γειτονικούς Δήμους, ενώ έχει δημιουργήσει και 210 θέσεις φιλοξενίας για άτομα και οικογένειες που περιμένουν στη χώρα μας μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για τη μετεγκατάσταση σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι και σήμερα η ΑΡΣΙΣ φιλοξένησε 318 πρόσφυγες Συριακής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και 166 ανήλικα παιδιά. Πρόκειται για οικογένειες, εξαιρετικά ευάλωτες, οι οποίες έχουν άμεση ανάγκη στέγασης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ιατρικής παρακολούθησης.

H ΑΡΣΙΣ, μέσω του Δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών της, προχώρησε στην άμεση κάλυψη των αναγκών αυτών, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην ενσωμάτωση των ανήλικων παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και στην επαναφορά τους σε ρυθμούς κανονικότητας, μέσα από την εγγραφή στα σχολεία, αλλά και την πραγματοποίηση παιδαγωγικών δράσεων εντός της Οργάνωσης.

Καθοριστικό παράγοντα στην υλοποίηση του προγράμματος, που έχει βασικό σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που παραμένουν προσωρινά στην πόλη μας και την υποστήριξη της ένταξης τους στην κοινωνική ζωή, αποτέλεσε η ίδια η τοπική κοινωνία και οι συμπολίτες μας, που εμπιστεύτηκαν τα σπίτια τους για τη διαμονή των προσφύγων, διευκόλυναν το έργο μας με τις δωρεές τους και αγκάλιασαν, από την πρώτη στιγμή, την όλη προσπάθεια.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γενική Συντονίστρια, Νεφέλη - Μυρτώ Πανδίρη (Τηλ. 2310 526150, Mail: infothes@arsis.gr).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ