Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Δεύτερη καταδίκη για δύο πρώην στελέχη του δήμου Κιλκίς -Ελλειμμα 700.000 ευρώ σε παιδικούς σταθμούς

Καταδικάστηκαν εκ νέου, η πρώην διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών Κιλκίς και ο πρώην πρόεδρος του νομικού προσώπου, για το έλλειμμα ύψους περίπου 700.000 ευρώ.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θέσσαλονίκης τους έκρινε εκ νέου ένοχους και επέβαλε στην πρώτη κάθειρξη 10 ετών και στον δεύτερο κάθειρξη 7 ετών.

Οι ποινές αυτές ωστόσο είναι μειωμένες σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο, που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο, όταν είχαν καταδικαστεί σε 14ετή κάθειρξη, ο καθένας.

Παράλληλα, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών, με αναστολή, ακόμη έναν πρόεδρο του νομικού προσώπου, που πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με κάθειρξη πέντε ετών και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει του εφετείου.

Αντίθετα αθωωτική ήταν η απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Τερζίδη και έναν δημοτικό υπάλληλο-ταμεία. Οι δύο τελευταίοι είχαν τιμωρηθεί στο προηγούμενο δικαστήριο με φυλάκιση 6 και 2,5 ετών, αντίστοιχα.

Η υπόθεση της κακοδιαχείρισης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς άρχισε να ερευνάται το 2010 από τον ίδιο τον δήμαρχο, όταν διαπίστωσε πως το νομικό πρόσωπο των σταθμών δεν παρέδιδε ισολογισμούς.

Η έρευνα αποκάλυψε μία σειρά από οικονομικές ατασθαλίες, ενώ η «τρύπα» στα ταμεία προερχόταν από τροφεία των γονιών και είχαν προορισμό την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και τις εισφορές των εργαζομένων αλλά και έξοδα που δεν καταβάλλονταν σε προμηθευτές.


ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ