Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αρχαιρεσίες στην Ε.Δ.Ο.Θ (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).

Σάββατο 26 Μαΐου 2017,
9 τακτικό συνέδριο αλλά και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ της Ε.Δ.Ο.Θ , με την συμμετοχή  567 αντιπροσώπων.
Ο αριθμός αυτός   εκπροσωπεί στο σύνολο του   την ένωση   23.000 Δημοσίων Υπαλλήλων  για τον νομό  Θεσσαλονίκης.
Τα  αποτελέσματα των εκλογών  έδωσαν  την πρωτιά στην παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. (Νέα Δημοκρατία) με 12 έδρες, η  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  (ΠΑΣΚΕ) με ποσοστό 19,29% έπεσε στην δεύτερη θέση με 10 έδρες… όπου  όντως γκρεμίστηκε από την Διοίκηση , ( αν το συγκρίνουμε με το ποσοστό  του 2011  όπου είχαν  λάβει  35,91% και 19 έδρες!!!).

 Στην τρίτη δύναμη βρίσκεται η  ΔΑΣ το ( ΠΑΜΕ) με 9 έδρες  οι όποιοι  καταφέρνουν  το ακατόρθωτο να είναι ακριβώς στα ίδια ποσοστά πάντοτε .
Ενώ  τέταρτη δύναμη είναι ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ με 8 έδρες,  στην συνέχεια ακολουθούν οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με 6 έδρες, και λίγο πιο κάτω βρίσκεται η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ   ΑΝΑΤΡΟΠΗ με 2 έδρες, ακολουθεί το ΜΕΤΑ με 2 έδρες και τέλος η έκπληξη  των εκλογών η   ΔΙ…ΕΞΟΔΟΣ λαμβάνοντας 1 έδρα.
Δεν κατάφεραν να εκλέξουν σύμβουλο οι παρατάξεις  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ .
Το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Δ.Ο.Θ αποτελείται από 50 συμβούλους.
Το συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εκλέξει ένα 11 μελής Δ.Σ.
Το θέμα όμως που απασχολεί σήμερα τους εργαζόμενους δεν είναι να αλλάξει η διοίκηση της Ε.Δ.Ο.Θ σε πρόσωπα αλλά να αλλάξει το συνδικαλιστικό κατεστημένο.
Πρέπει να απαλλαγούμε από τις παλαιοκομματικές τακτικές, οι εργαζόμενοι περιμένουν να δουν εμπράκτως την νέα συνδικαλιστική δράση.
Πρέπει να βλέπουν τους συνδικαλιστές να υπηρετούν τη Διαφάνεια τη Νομιμότητα την Αξιοκρατία και εν γένει ΜΟΝΟ τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των εργαζομένων.
Οι συνδικαλιστές οφείλουν να είναι αποφασισμένοι και έτοιμοι για ρήξεις όπου και όταν απαιτηθούν .
Να αποκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες των Διοικήσεων να εναντιώνονται σε αυτές καταγγέλλοντας τις κομματικές σκοπιμότητες .
Να μην εμπλέκονται σε ρουσφέτια και ποτέ να μην γίνονται ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ της θελήσεως του κράτους.
Στο 9 τακτικό συνέδριο  της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΥ επιχειρήσαμε ως Ανεξάρτητος συνδυασμός με την επωνυμία ΔΙ… ΕΞΟΔΟΣ να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία, δίχως να έχουμε καμία στήριξη από κάποιο κομματικό σχήμα, καταφέραμε το ακατόρθωτο, εκλέξαμε 1 έδρα!
Στο συνέδριο συμμετέχουν ΜΟΝΟ κομματικές παρατάξεις , η πλειοψηφία όμως των εργαζόμενων στα πρωτοβάθμια σωματεία που εκλεγούν τους αντιπροσώπους τους για να συμμετέχουν στο συνέδριο δεν γνωρίζουν ότι οι αντιπρόσωποι τους θα επιλέξουν την συμμετοχή τους σε κομματικές παρατάξεις , κρυφές ενέργειες που δεν ανταποκρίνονται στα αρχικά σχήματα που έχουν εκλεγεί.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 12 εργαζόμενους που ξέφυγαν από τα κομματικά επιτελεία τους και πέταξαν τον κλειστό φάκελο που τους δόθηκε, με την ενέργεια αυτή μου έδωσαν την δυνατότητα  εκλογής .
Θα συμμετέχουμε στο Γενικό Συμβούλιο καταγράφοντας τις ενέργειες και τακτικές της νέας Διοίκησης .
Ευχόμαστε στη νέα Διοίκηση να είναι ουσιαστική και ανατρεπτική.


ΔΙ…ΕΞΟΔΟΣ ,

Εκμεκτσέογλου Χρήστος .
Μέλος του Γ.Σ -Ε.Δ.Ο.Θ
Μέλος του Εργασιακού Σωματείου ΑΧΕΠΑ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ