Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ν. Νυφούδης: Αν ήμουν στη θέση του Σταύρου Θεοδωράκη, θα έκανα ακριβώς τα ίδια

Συνέντευξη του υπεύθυνου του τομέα Εξαγωγών Ν. Νυφούδη και Γραμματέα Β' Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα Karfitsa.

Πατέρας, επιχειρηματίας, πολιτευτής. Πρόσφατα αναδειχτήκατε μετά τις σχετικές εκλογές και γραμματέας «Ποταμιού» Β’ Θεσσαλονίκης. Μανιώδης με την… πολυθεσία; Πότε τα προλαβαίνετε όλα;

Δηλαδή, εσείς θέλετε έναν πολιτικό που να μην έχει οικογένεια και να μην είναι άνθρωπος της αγοράς; Προσωπικά, εκτιμώ ότι οι επαγγελματίες πολιτικοί είναι μία από τις αιτίες του κακού. Όποτε αφήνω στην άκρη τα περί πολυθεσίας και θα σας πω ότι αν είχε και 40 ώρες η ημέρα θα έβρισκα με κάτι να τις καλύψω. Μάλλον έτσι γεννήθηκα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το νέο σας αξίωμα;

Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Στο Ποτάμι όλα τα στελέχη, εθελοντές και πολιτευόμενοι, προσπαθούμε να εκφράσουμε την κρίσιμη μάζα του εκλογικού σώματος που επιζητά την κοινή λογική. Μακριά από κορώνες και λαϊκισμούς. Αυτήν την μερίδα των πολιτών θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο. Για αυτό αγωνιζόμαστε καθημερινά.

Μετά από όλα τα εσωκομματικά προβλήματα που προέκυψαν έχετε την αίσθηση ότι στο «ΠΟΤΑΜΙ» θα μείνετε εσείς και ο Σταύρος Θεοδωράκης; Τι σας κάνει να πιστεύετε και γι’ αυτό επιμένετε και ασχολείστε πως οι ψηφοφόροι θα επιστρέψουν;

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η αποχώρηση ορισμένων στελεχών που δεν εξέφραζαν την πολιτική του Ποταμιού, δεν συνιστά εσωκομματικό πρόβλημα. Το Ποτάμι συνεχίζει με τα μέλη του, τους φίλους του και τους συμμάχους του να εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα ότι είναι εφικτή και μια άλλη πορεία και είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

Εάν είσαστε βουλευτής για μια… ημέρα, ποια θα ήταν η πρώτη επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέτατε και σε ποιον υπουργό;

Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Γιατί αφήνουμε στο έλεος της μοίρας τους, τους εξαγωγείς. Αυτούς που μαζί με τον Τουρισμό είναι οι καταλύτες για να επιστρέψει στην ανάπτυξη η ελληνική οικονομία. Γιατί οι εξαγωγικές επιχειρήσεις εισάγουν «ευρώ» στην ελληνική οικονομία. Σε μια κοινωνία που εισάγει και καταναλώνει.

«Ποτάμι» στις επόμενες εκλογές αυτόνομο, συνεργασία με Δημοκρατική Συμπαράταξη ή ΝΔ;

Στο Ποτάμι δεν χωράνε συνεργασίες με κόμματα που δεν κάνουν την παραμικρή αυτοκριτική για τα λάθη δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή είμαστε ανοιχτοί σε συναντήσεις με άλλες προοδευτικές δυνάμεις και Κινήσεις. Ξεκινώντας από την στήριξη στην πρωτοβουλία της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάνννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, σχηματίζεται μια πολιτική συμμαχία που θα αποτελέσει πόλο έλξης για νέες δυνάμεις και θα έχει δυναμική παρουσία στις επόμενες εκλογές.



Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος του Σταύρου Θεοδωράκη;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πίστεψε, όπως και όλοι μας, ότι μετά από μνημόνια και κρίση ο κόσμος θα επιδοκίμαζε τις φωνές της κοινής λογικής. Αντιθέτως, και το 2015 και σήμερα, ρέπει προς τον λαϊκισμό σαν να ήμαστε στο 2009. Το λάθος του Ποταμιού δεν ήταν ότι δεν λαΐκισε, αλλά ότι πίστεψε πως μόνο η κοινή λογική φτάνει. Αν με ρωτούσατε τι θα έκανα στη θέση του; Ακριβώς τα ίδια.

Φοβάστε μήπως το κόμμα σας δεν κατορθώσει να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές;

Τι θα πει φοβάμαι; Είπαμε, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Αλλά στην ουσία της ερώτησης, δεν έχω την παραμικρή ανησυχία. Το Ποτάμι θα δικαιωθεί. Να μου το θυμηθείτε. Είμαι βέβαιος πως όταν οι πολίτες ερωτηθούν αληθινά στην κάλπη, θα κρίνουν πως το Ποτάμι πρέπει να είναι και στη επόμενη Βουλή που θα έρθει να μαζέψει τα συντρίμμια του κ. Τσίπρα και της παρέας του.

Παράλληλα με την ενασχόληση με την κεντρική πολιτική σκηνή διεκδικήσατε δυο φορές τον δημαρχιακό θώκο Πυλαίας-Χορτιάτη. Θα… τριτώσει το κακό;

«Κακό» για ποιον; Γιατί για τους δημότες, η σοβαρή παρουσία και η τεκμηριωμένη αντιπολίτευση της παράταξης μας, μόνο κακό δεν θεωρείται. Η ενασχόλησή μου με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη είναι εκείνη που με… διδάσκει καθημερινά ότι πρώτα πρέπει να αλλάζουν οι δομές, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι και πως το επίκεντρο στην πολιτική πρέπει να είναι ο δημότης, ο άνθρωπος. Αυτό είναι κάτι το οποίο ακολουθώ πιστά και στην πορεία μου στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τώρα, σε ό, τι αφορά την υποψηφιότητά μου, να σας θυμίσω ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αργούν πολύ ακόμη.

Τον Ιανουάριο του 2015 νύχτωσε με εσάς εντός Βουλής και ξημέρωσε με την Κατερίνα Μάρκου να παίρνει την έδρα. Πως αισθανθήκατε; Αλήθεια, γιατί δεν αποδεχτήκατε το αποτέλεσμα και επιλέξατε την δικαστική οδό και το εκλογοδικείο; Τώρα, μετά από τόσο καιρό μετανιώσατε που χάσατε χρόνο και χρήματα σε δικηγόρους;

Ξέρετε, αυτό που με βασανίζει διαχρονικά αναφορικά με την ενασχόλησή μου με την πολιτική είναι πως ό, τι κι αν λέμε εμείς στους συμπολίτες μας, μεταξύ μας γνωρίζουμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι θα ήμουν άξιος βουλευτής για τη Β' Θεσσαλονίκης, βάζοντάς τη στο προσκήνιο. Τους ανθρώπους της, τα προϊόντα της, και φυσικά το της. Δεν πειράζει, λίγη υπομονή. Και ξέρετε και κάτι άλλο; Στις 26 Γενάρη του '15, έμαθα ότι η σύζυγός μου ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί μας. Όσο δυσάρεστα ήταν τα γεγονότα των εκλογών την ημέρα εκείνη, η χαρά ήταν μεγαλύτερη.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ: https://goo.gl/WEC69F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ