Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

«Ο συγγραφέας σου πέθανε»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 «Ο συγγραφέας σου πέθανε»
Το έργο της Άσπας Καλλιάνη
ΑΠΟ 27 ΕΩΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
στο θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Τρεις σπουδαίοι χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας αναζητούν μάταια τον δημιουργό τους, στο έργο που έγραψε και σκηνοθετεί η Άσπα Καλλιάνη, με τίτλο «Ο συγγραφέας σου πέθανε», το οποίο παρουσιάστηκε στο θέατρο Αλκμήνη, στην Αθήνα.

Ο Γκοντό από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, η Μπλανς από το «Λεωφορείον ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς και ο Φιρς από τον «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Τσέχοφ συναντώνται στο ίδιο πρωτότυπο έργο, για να μας φέρουν αντιμέτωπους με την αλήθεια μιας εγκατάλειψης. Μιας εγκατάλειψης, ικανής να πυροδοτήσει την απόλυτη παραίτηση ή την αρχή ενός έργου, που, αυτήν τη φορά, θα πρέπει να το γράψουμε λέξη προς λέξη μόνοι μας. Με όσα λάθη αντέχουμε.

Στην παράσταση, όλοι αυτοί οι μετέωροι χαρακτήρες, ήρωες από θεατρικά έργα που τους έχει εγκαταλείψει ο συγγραφέας τους, είναι κλεισμένοι σε έναν χώρο και περιμένουν στωικά για μια διόρθωση, για μια νέα οδηγία που θα τους βάλει ξανά μέσα στην κοινωνία του έργου. Πιστοί στον ρόλο που κάποτε τους δόθηκε, προβάρουν κάθε μέρα τα λόγια και τις κινήσεις τους. Μόνη τους προίκα η πίστη, το πείσμα και όποια κοστούμια είχαν μαζί τους τη στιγμή της εγκατάλειψης. Από τους παλιούς, έχουν αντέξει μόνο δύο. Είναι η Μπλανς και ο Φιρς, που, κάθε μέρα, φτιάχνουν με κέφι τη βαλίτσα τους και αρνούνται να δεχτούν ότι ο συγγραφέας τους πέθανε.

Σήμερα, ο διοικητής του τόπου, ο Γκοντό, θα φέρει τους δύο πιο επίμονους για ζωή ήρωες αντιμέτωπους με τη θανατηφόρα τους αλήθεια. Ναι, όσο ο συγγραφέας σου παραμένει ζωντανός, όσο υπάρχει μια κλήρωση που περιμένεις, ίσως αντέχεις να ξανασηκωθείς από το κρεβάτι. Ο συγγραφέας σου πέθανε. Μια αλήθεια που δεν θα έπρεπε να ξέρεις.
Ο Συγγραφέας σου πέθανε. Μια αλήθεια που αν δεν μας διαλύσει μπορεί τελικά να μας ξυπνήσει την πιο γενναία εκδοχή του εαυτού μας. Και τότε ναι, θα κάνουμε λάθη, αλλά αυτήν την φορά θα είναι λάθη γενναία και δικά μας.
"Θα πάμε με αυτά που έχουμε, με ό,τι μας δόθηκε από το σκηνικό, εμείς θα ζήσουμε!" Μία παράσταση σταθμός, ένας ύμνος για την δύναμη που βγαίνει από  μέσα μας όταν συναντηθούμε με εκείνον που μας εμπνέει για την πιο γενναία εκδοχή του εαυτού μας.

Παίζουν:
Γιάννης Βούρος (Γκοντό – Περιμένοντας τον Γκοντό)
Σταύρος Ζαλμάς (Φιρς –Βυσσινόκηπος)
Ζέτα Δούκα (Μπλανς – Λεωφορείον ο πόθος)

Συντελεστές:
Κείμενο / Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη
Σκηνικά / Κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Μελισσινός
Ηχητικός Σχεδιασμός: Κωστής Κόντος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Βούρος
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Graphic Designer: Νάνσυ Σταθοπούλου
Μια παραγωγή της Dreams in Action

Παραστάσεις: Πέμπτη 27, Παρασκευή 28, Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 13€ -ανέργων-φοιτητών 10€,
                               Α.Μ.Ε.Α  Δωρεάν Είσοδος
Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», 2310458591
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Χρύσα Αρβανιτίδου, τηλ. 2310257218/9, 2310458591

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ