Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Εξαπάτησαν ηλικιωμένο με «κούρεμα» καταθέσων

Ένας άγνωστος συστήθηκε ως διευθυντής της τράπεζας στην οποία είχε καταθέσει όλες του τις οικονομίες και τον ενημέρωσε ότι επίκειται «κούρεμα» καταθέσεων και του «έφαγε» 2.390 ευρώ

Ό,τι είχε και δεν είχε έχασε σε μια στιγμή ένας 71χρονος από το Μέτσοβο Ιωαννίνων, που πανικοβλήθηκε όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο ο οποίος συστήθηκε ως διευθυντής της τράπεζας στην οποία είχε καταθέσει όλες του τις οικονομίες και τον ενημέρωσε ότι επίκειται «κούρεμα» καταθέσεων!

Με τον φόβο ότι θα έχανε όσα είχε μαζέψει με κόπους, ο ηλικιωμένος ρώτησε τον “τραπεζικό” τι έπρεπε να κάνει για να τα σώσει. Εκείνος, άδραξε την ευκαιρία και του πρότεινε να “σηκώσει” τα χρήματα και να τα καταθέσει σε δήθεν ασφαλή λογαριασμό που θα του έδινε. Ο 71χρονος πείστηκε, “σήκωσε” 2.390 ευρώ και έσπευσε να τα καταθέσει μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.

Η απάτη αποκαλύφθηκε σύντομα και ξεκίνησε έρευνα των αστυνομικών του τοπικού τμήματος, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα ήταν στο όνομα μιας 34χρονης Ελληνίδας. Η γυναίκα δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο άγνωστος συνεργός της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ