Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΔΝΤ προς κυβέρνηση: Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία

Σαφές μήνυμα πως οι διαφορές μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών εξακολουθούν να υπάρχουν έστειλε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται, ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον.

Όπως τόνισε, «ακόμη είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».
Ζητά το ΔΝΤ γραπτή δέσμευση;
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα εγράφη η πληροφορία ότι οι θεσμοί, ενοχλημένοι από την ασυνέπεια της κυβέρνησης, επιδιώκουν γραπτή δέσμευση για τα συμφωνηθέντα προκειμένου να επιστρέψουν.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές διέψευδαν πάντως την πληροφορία υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ δεν ζητά γραπτές δεσμεύσεις προκειμένου να επιστρέψει. Μια διάψευση που πρέπει να ελεγχθεί, αφού πλέον οι διαρροές της κυβέρνησης συσκοτίζουν αντί να φωτίζουν τα γεγονότα και τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση.
Αλλα έλεγε η κυβέρνηση
Για παράδειγμα, κυβερνητικές πηγές, προκειμένου να καθησυχάσουν ότι δεν υπάρχει ναυάγιο στην διαπραγμάτευση, διέρρεαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 31 Μαρτίου, ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο κλείνει, και μάλιστα, τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση στη βουλή την Μεγάλη Τετάρτη!
«Είναι μια πιθανότητα, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της διαπραγμάτευσης», έλεγαν χαρακτηριστικά.
Αυτό βέβαια θα συμβεί, πρόσθεταν, εφόσον στις 7 Απριλίου υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου. Μάλιστα, πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν πως τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή με διαδιακασίες-εξπρές, με τη μορφή νομοσχεδίου επείγοντος ή κατεπείγοντος (αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών και από το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων).
Ντάισελμπλουμ: Καμία συμφωνία στις 7 Απριλίου, πάμε για έκτακτο Eurogroup   
Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα από τη «διαρροή» της κυβέρνησης ότι η συμφωνία και η ψήφιση είναι προ των πυλών, και πρώτος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ την διέψευσε.
Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης υποστήριξε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, ακόμα και αν επιστρέψουν τη Δευτέρα οι θεσμοί στην Αθήνα.
Ωστόσο τόνισε πως δεν είναι απίθανο το σενάριο ενός έκτακτου Eurogroup. Υπενθυμίζεται πως και πριν από λίγες ημέρες είχε ακουστεί η πιθανότητα για ένα έκτακτο συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 28 Απριλίου ή αρχές Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ