Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Φοιτητές του Worcester Polytechnic Institute στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Προωθώντας τη διαπανεπιστημιακή και μέσα από αυτήν τη διεπιστημονική συνεργασία, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή υποδέχθηκε 24 τριτοετείς φοιτητές του γνωστού πανεπιστημίου των ΗΠΑ «Worcester Polytechnic Institute – WPI». Έφτασαν στις εγκαταστάσεις της το Σάββατο 11 Μαρτίου και θα αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ το Σάββατο 6 Μαΐου.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του “Global Projects Program” του WPI. Πρόκειται για ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου, μέσω του οποίου οι φοιτητές του πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε 40 ιδρύματα και φορείς 25 χωρών. Ένα από αυτά είναι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Στο διάστημα των επτά εβδομάδων παραμονής τους, οι 24 φοιτητές –οι οποίοι συνοδεύονται από δύο καθηγητές τους- έχουν χωριστεί σε έξι ομάδες και συνεργάζονται με μαθητές της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του Perrotis College πάνω σε κοινά πρότζεκτ. Αφορούν: προώθηση της κηποτεχνίας σε δημόσιο χώρο, παραγωγή και marketing χαβιαριού από γηγενές είδος εδώδιμου σαλιγκαριού, επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις επιτραπέζιες ελιές Χαλκιδικής στη Βοστώνη, αξιολόγηση της σκοπιμότητας της κομποστοποίησης αποβλήτων αγροτικής παραγωγής, γαστρονομία ως αναπτυξιακή στρατηγική στη Θεσσαλονίκη και ψηφιακή αποτύπωση των πάρκων της πόλης με τη χρήση μεθοδολογιών ICT.

Οι φοιτητές του WPI επέλεξαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή προκειμένου να διευρύνουν το πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, να έρθουν σε άμεση επαφή με την αγροτική παραγωγή και να συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη εκτός των ΗΠΑ, σε διεθνές περιβάλλον. Είναι η δεύτερη χρονιά που φοιτητές του συγκεκριμένου γνωστού πανεπιστημίου επιλέγουν να επισκεφτούν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και να συνεργαστούν με τους μαθητές της, ενώ ήδη έχει συμφωνηθεί να επαναλάβουν την επίσκεψή τους το 2018.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ