Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Εφιαλτική πρόβλεψη για 138.000 επιπλέον ανέργους και 63.000 λουκέτα καταστημάτων, στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 63.000 επιχειρήσεις, κυρίως πολύ μικρές, κινδυνεύουν να κατεβάσουν οριστικά τα ρολά τους στο επόμενο εξάμηνο, γεγονός που συνεπάγεται κίνδυνο απώλειας 138.000 θέσεων εργασίας στο ίδιο διάστημα.

Η νέα αυτή γενιά ανέργων θα προστεθεί στους 25.000 πρώην εργαζομένους σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που υπολογίζεται ότι έχασαν τη δουλειά τους από την αρχή του 2015 μέχρι τον Ιούνιο (εκ των οποίων οι 15.000 μισθωτοί).

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και της εταιρείας MARC AE, σε δείγμα 1.005 επιχειρήσεων με προσωπικό μηδέν (αυτοαπασχολούμενοι) έως 49 ατόμων, τα οποία ανακοινώθηκαν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, το νέο κύμα λουκέτων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει, επίσης, σε στροφή χιλιάδων επιχειρηματιών -κυρίως στους κλάδους των υπηρεσιών και εμπορίου- στην άτυπη οικονομία, γεγονός που με τη σειρά του αναμένεται να αλλάξει την ταυτότητα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, δίνοντάς της χαρακτηριστικά λατινοαμερικανικού τύπου, όπως υποστήριξε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ, Διονύσης Γράβαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ