Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟ ΣΑΜΟ

γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου
Ένα μήνυμα εθνικής ανάκαμψης με ηχηρό συμβολισμό, έστειλαν οι αυτοδύτες της ακριτικής Σάμου στο πανελλήνιο! Το πρωί της 25ης Μαρτίου 2015, ημέρα εορτασμού της Επανάστασης του 1821, σημαία 70 τετραγωνικών μέτρων ποντίστηκε από δέκα εννέα δύτες στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και στο ακροτελεύτιο σύνορο Ελλάδος και Τουρκίας.

Στη συνέχεια, η σημαία ανασύρθηκε από το βάθος των 15 μέτρων και κρατήθηκε στην επιφάνεια για αρκετή ώρα, συμβολίζοντας έτσι την ανάκαμψη της πατρίδας μας από τα βάθη της κρίσης στην οποία έχει ποντιστεί την τελευταία πενταετία, με δριμείες επιπτώσεις στη διαβίωση των πολιτών.

Το εγχείρημα αυτό του συλλόγου αυτοδυτών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έκανε περήφανους τους κατοίκους της Σάμου καθώς η γαλανόλευκη αυτή ήταν η μεγαλύτερη που είχε ποτέ επιτευχθεί να «κυμματίσει» υποβρυχίως. Η όλη δράση έλαβε χώρα στον κολπίσκο της περιοχής «Αγία Παρασκευή-Νησί» και είχε κρατηθεί μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή, παρότι συνεργάστηκαν για να την πραγματοποιήσουν περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ