Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Υψηλή δραστηριότητα του Θ. Ζαγοράκη

 Ερωτήσεις στην ευρωβουλή, συναντήσεις, συσκέψεις και πολλές ακόμα δραστηριότητες του ευρωβουλευτή της ΝΔ Θ. Ζαγοράκη. Ρίξτε μια ματιά...


Δήλωση για την δημοσιονομική σταθερότητα της Ελλάδας
 
"Η συζήτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, που επανέρχεται για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο, πρέπει να σταματήσει τώρα! Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες τα τελευταία χρόνια για να διασφαλίσει αυτήν την κατάκτηση. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Κληθήκαμε να διορθώσουμε, σε ελάχιστο χρόνο, σφάλματα και στρεβλώσεις δεκαετιών. Σε μεγάλο βαθμό, οι μεταρρυθμίσεις που επί χρόνια καθυστερούσαν, τελικά προχώρησαν. Αλλά όλα αυτά έγιναν με τεράστιο κοινωνικό κόστος και η EE εμφανίζεται πολλές φορές ως τιμωρός, αντί για αρωγός. Εάν είχε δοθεί ο απαραίτητος χώρος και χρόνος στην Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερη για όλους μας. Η Ευρώπη σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επαναφέρει την ηρεμία και την εμπιστοσύνη στις αγορές. Αυτό που προέχει είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Χρειαζόμαστε άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ στην πραγματική οικονομία. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση, να ξεπληρώσουμε το υψηλό δημόσιο χρέος, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα της ανεργίας, η οποία αποτελεί την πραγματική ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία."
Δήλωση με αφορμή τις δηλώσεις της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική

Με αφορμή την προσφώνηση της FYROM  ως «Μακεδονία» από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, ο κ. Ζαγοράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι οφείλει να γνωρίζει και την ιστορική αλήθεια και την επισήμως αποδεκτή από την ΕΕ ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Την καλούμε να επανορθώσει και της απευθύνω ανοικτή πρόσκληση να επισκεφτούμε μαζί την Μακεδονία για να γνωρίσει από κοντά την πλούσια ιστορική & πολιτισμική κληρονομιά μας, ώστε να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος».
Θ. Ζαγοράκης: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε ένα ίδρυμα της Βόρειας Ελλάδας,που χρόνια τώρα πραγματοποιεί σημαντικό έργο ουσιαστικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση,την άθληση, τη δημιουργία, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με προβλήματα όρασης. Εύχομαι η συμβολική αυτή βράβευση προσφοράς να αποτελέσει την αρχή για περισσότερες δράσεις και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, Ευρωπαϊκή Ένωση,κράτος και κοινωνία».
'Εργα υποδομής για την Ελλάδα: 
Το Ευρωπαϊκό Tαμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μπορεί να υποστηρίξει αντιπλημμυρικά μέτρα στην Ελλάδα


O κ. Ζαγοράκης, με κατεπείγουσα ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε ζητήσει την άμεση κινητοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανακούφιση των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Έβρου.

Στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος τονίζει ότι για την περίοδο 2014-2020, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μπορεί να υποστηρίξει αντιπλημμυρικά μέτρα. 

 
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την προστασία ιστορικών μνημείων που κινδυνεύουν από φυσικές καταστροφές

Με αφορμή τη κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα, ο κ. Ζαγοράκης κάλεσε την Επιτροπή να συνδράμει χρηματοδοτικά στις προσπάθειες συντήρησης ιστορικών κτηρίων και μνημείων, τα οποία βρίσκονται συχνά εκτεθειμένα σε ακραίες καιρικές συνθήκες και χρίζουν άμεσης συντήρησης. 
Πρωτοβουλίες για  ασφαλέστερο Διαδίκτυο:
Πρόταση ψηφίσματος σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Διαδίκτυο
Δεκατρείς ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ζαγοράκης, κατέθεσαν σχετική πρόταση ψηφίσματος, κεντρικά σημεία της οποίας είναι τα παρακάτω:
Η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά πρέπει να είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της. Τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών στο Διαδίκτυο πρέπει να προστατεύονται,  η κατάρτιση προφίλ παιδιών στο Διαδίκτυο πρέπει να απαγορεύεται. Η χρήση του παραπλανητικού όρου «παιδική πορνογραφία» πρέπει να καταργηθεί και αντί αυτού να χρησιμοποιείται ο καταλληλότερος όρος «υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών». 


 
Βελτίωση των επίσημων ιστοσελίδων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
 
Την ανάγκη βελτίωσης της διαδικτυακής παρουσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνωρίζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη.
Στην ερώτηση του ο κ. Ζαγοράκης είχε επισημάνει την ανάγκη βελτίωσης των επίσημων ιστοσελίδων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτως ώστε  η αναζήτηση πληροφοριών από τους πολίτες, αλλά και τους κρατικούς φορείς να γίνει ευκολότερη. Ο κ. Ζαγοράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της παροχής πληροφοριών σχετικά με τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και τις άμεσες επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προστασία των παιδιών από το διαδυκτιακό τζόγο
Την ανάγκη περιορισμού της έκθεσης των παιδιών στο διαδικτυακό τζόγο και τη θωράκισή τους απέναντι σε διαδικτυακά παιχνίδια τονίζουν σε ερώτησή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, κ. Μανώλης Κεφαλογιάνης και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης. 
Καταπολέμηση της υπερβολικής χρήσης ψηφιακών συσκευών από νέους
Ο κ. Ζαγοράκης με γραπτή του ερώτηση προς την Ευρωπαίκή επιτροπή αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού του φαινομένου ζητώντας να μάθει τι μέτρα έχουν ληφθεί για την ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τους κινδύνους από την υπερβολική χρήση ψηφιακών συσκευών.
Πάντα κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις  
Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής  Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα
Με τη Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού, κα Ευσταθίου
Με τον Δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Καραγιάννη και μέλη του Δ.Σ.
Με τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, κ. Καρρά
Με τον Δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, κ.Καϊτεζίδη
"Γαλανόλευκος Φάρος"
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης τιμήθηκε μαζί με άλλους διεθνείς Βορειοελλαδίτες ποδοσφαιριστές, από το σύνδεσμο φιλάθλων της εθνικής ομάδας "Γαλανόλευκο Φάρο", για την προσφορά τους στην Εθνική ομάδα, σε μια όμορφη εκδήλωση στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ