Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ WINE COMMANDERS!

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 ξετυλίχτηκε η οινική ιστορία τεσσάρων δεκαετιών του ιστορικότερου κτήματος του Ελληνικού αμπελώνα, του Κτήματος Πόρτο Καρράς, με μια κάθετη γευσιγνωσία στο Paradiso Restaurant μαζί με τους Wine Commanders, κυρίους Γρηγόρη Μιχαήλο και Γιάννη Καρακάση, πολλούς διακεκριμένους γευσιγνώστες και με την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Κτήματος κας Υλιάνας Στέγγου.

H βραδιά γευσιγνωσίας των παλαιών σοδειών του Chateau Carras ήταν μία αναδρομή στην ιστορία του Κτήματος Πόρτο Καρράς μέσα από τα αρώματα, τους ψιθύρους και τις γεύσεις αυτών των ποιοτικότερων βιολογικών ελληνικών κρασιών.

Δέκα καλύτερες σοδειές από το 1975 έως και σήμερα αποδεικνύουν ότι το Chateau Porto Carras είναι ένα κρασί με αντοχή και μοναδική εξέλιξη στο χρόνο, ισάξιο του ονόματος που σηκώνει στις πλάτες του.

Οι άνθρωποι του Κτήματος Πόρτο Καρράς μέσα από αυτή την παρουσίαση θέλησαν να δείξουν πως ο μοναδικός αμπελώνας του Πόρτο Καρράς εφοδιάζει με ένα σχεδόν μαγικό τρόπο τα κρασιά του, με τεράστια αντοχή στο χρόνο και το κατάφεραν με το παραπάνω.

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς διαθέτει τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας με έκταση 4.750 στρεμμάτων! Σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 για να δημιουργήσει μια μοναδική ιστορία στο κλάδο της οινολογίας. Στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας Χαλκιδικής εκεί όπου οι λοφώδεις εκτάσεις της περιοχής δημιουργούν άριστες οικολογικές συνθήκες, γίνεται η καλλιέργεια 28 εγχώριων και διεθνών εκλεκτών ποικιλιών. Δεκαοχτώ ετικέτες, πάνω από 70 βραβεύσεις τα τελευταία χρόνια και μια μοναδική ιστορία συνθέτουν τη μοναδικότητα των οίνων του Κτήματος Πόρτο Καρράς!



Ο κ. Γιάννης Καρακάσης αναφέρει μετά τη γευσιγνωσία πως ο Πορφυρογέννητος του 1975 ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Μια μύτη που λίγες φορές έχεις την τύχη να μυρίσεις στη ζωή σου, με φοβερή εξέλιξη στο χρόνο, απίστευτα αρώματα, γης, τρούφας, μανιταριών και ένα στόμα στο οποίο υπήρχε ακόμα φρεσκάδα, φρούτο και εξαιρετικά επίπεδα γευστικής πολυπλοκότητας. Από τη κάθε δεκαετία αυτά που ξεχώρισαν κοινό και γευσιγνώστες ήταν το 89άρι Chateau Porto Carras, το Chateau Porto Carras του ‘93 και ο Πορφυρογέννητος του 2001.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι παρευρέθησαν στην μοναδική αυτή παρουσίαση και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της οινικής ιστορίας της Ελλάδας ανακαλύπτοντας τα τόσων χρόνων κρυμμένα μυστικά του βιολογικού Κτήματος Πόρτο Καρράς. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ