Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Δήλωση Γ.Κουριαννίδη για την τοποθέτηση Σταύρου Καλαφάτη περί ''διαδημοτικής συνεργασίας"

O επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, με αφορμή τις δηλώσεις Καλαφάτη για την «διαδημοτική συνεργασία», δήλωσε τα εξής:

«Κάτι δικό σας κ. Καλαφάτη δεν έχετε να προτείνετε; Οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοί σας μόνο σε αντιγραφές προγραμμάτων άλλων υποψηφίων ξέρουν να αναλίσκονται; Η Διαδημοτική Θεσσαλονίκη είναι το όραμά μας που διατυπώσαμε εδώ και μήνες. Είναι ό,τι μας αρνήθηκε επί σειραν ετών η Πολιτεία, της οποίας άξιος υπηρέτης της ήσασταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Η μητροπολιτική Θεσσαλονίκη μόνο με την διαδημοτική συνεργασία μπορεί να υλοποιηθεί με σύνεση και από ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα της πόλης τους αλλά και τις λύσεις τους. Το να υιοθετείτε τις θέσεις άλλων υποψηφίων θα μπορούσε να δείχνει ανοιχτό μυαλό και καλή προαίρεση. Το να τα παρουσιάζετε όμως ως δικές σας ιδέες αποτελεί αήθεια».

Παρακάτω παραθέτουμε αποσπάσματα από τις θέσεις της Κίνησής μας, που έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και μήνες, για να γίνει αντιληπτό από τον καθένα πόσο κακοπροαίρετη προσπάθεια οικειοποίησης των θέσεών μας έγινε από τον κ. Καλαφάτη και τους συμβούλους του:

(…) Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» δεν φιλοδοξεί απλώς να διαχειριστεί μία διοίκηση με σάπιες δομές, αλλά να συντελέσει στην ανατροπή του σημερινού διεφθαρμένου και αντεθνικού πλαισίου διοίκησης, μέσα από μία θεσμική πρόταση και παρεμβατικότητα στην κεντρική Εξουσία.

Αυτή είναι ουσιαστικά η δική μας εθνική αφήγηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση των χρόνων που έρχονται. Οραματιζόμαστε έναν Δήμο ισχυρό και ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ελλήνων κατοίκων του, έναν Δήμο εφαλτήριο πολιτισμού, ευημερίας και προόδου.

· Δημιουργία ενός διαδημοτικού οργάνου, στελεχωμένου από τους Δημάρχους ολοκλήρου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, αλλά και των γύρω από αυτήν περιοχών, για την αντιμετώπιση των μειζόνων θεμάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας. Η Θεσσαλονίκη των Δημάρχων, μέσω του θεσμού της Διαδημοτικής Θεσσαλονίκης (ΔΔΘ), είναι η απάντηση στην

Κεντρική Εξουσία, που αρνείται εδώ και δεκαετίες νααντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων μέσα από τη μητροπολιτική διαχείρισή τους.

· Μέσω της ΔΔΘ θα αναπτυχθεί ένα τεράστιο πρόγραμμα μεταφοράς συντελεστών δόμησης, κινήτρων για μετεγκατάσταση δημοτών (με την υποχρέωση διατήρησής τους στα μητρώα του Δήμου Θεσσαλονίκης), ανάδειξης της ιστορικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη ριζική αναβάθμιση της αισθητικής της.

(...)

Μέσω της ΔΔΘ, δημιουργία νέων υποδομών, τοπικών κέντρων ανάπτυξης και εμπορίας, περιοχών ολοκληρωμένων καθέτων μονάδων παραγωγής στηριγμένες στις πρώτες ύλες της περιοχής.

· Ανάπλαση κτηρίων της Παλιάς Λαχαναγοράς - Δημιουργία εργαστηρίων για νέους τεχνίτες.

· Ένταξη των Λαχανοκήπων στο σχέδιο πόλης με χαμηλού ύψους κτήρια – Ανάπτυξη εργαστηρίων χαμηλής όχλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ