Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ (το 1-2 οι Mercedes!)

Ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε την πρώτη του νίκη στην πίστα της Μαλαισίας, στο 2ο Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 2014. 
O Βρετανός ξεκίνησε από την πρώτη θέση, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα, πετυχαίνοντας έτσι την 23η νίκη στην καριέρα του. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμη έναν πολύ καλό αγώνα, κάνοντας το 1-2 για τη Mercedes, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ζεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός, σε αντίθεση με όσα έδειξε κατά την διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην πίστα της Σεπάνκ, ενώ και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα, πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εκκίνηση. Ωστόσο, ο αγώνας δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Αυστραλό, ο οποίος τελικά εγκατέλειψε.

Στον 41ο γύρο, ο Ρικιάρντο μπήκε στα πιτ για αλλαγή των ελαστικών του, ωστόσο ένα λάθος του μηχανικού της Red Bull, που δεν κούμπωσε καλά τον τροχό, είχε ως αποτέλεσμα ο 24χρονος να γυρίσει πίσω χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Μόλις βγήκε τελικά από τα πιτ, η μπροστινή αεροτομή του μονοθεσίου του έπσασε, με αποτέλεσμα να τρυπήσει το δεξί ελαστικό και να τελειώσει άδοξα ο αγώνας για τον νεαρό πιλότο των "κόκκινων ταύρων".

Στους άτυχους συγκαταλέγεται και ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος δεν κατάφερε να βγει καν στην πίστα, καθώς πριν από την έναρξη του αγώνα αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και παρά τις προσπάθειες των μηχανικών της Force India, δεν κατάφερε να βρεθεί στην εκκίνηση.

Από την πλευρά του ο Κίμι Ράικονεν εκκίνησε από την έκτη θέση, ωστόσο μια επαφή με τον Κέβιν Μάγκνουσεν στην αρχή του αγώνα, τον έστειλε στα πιτ με κλαταρισμένο ελαστικό, με αποτέλεσμα να καταβάλει τρομερή προσπάθεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, τερματίζοντας τελικά 12ος.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes
3. Φέτελ, Red Bull
4. Αλόνσο, Ferrari
5. Χούλκενμπεργκ, Force India
6. Μπάτον, McLaren
7. Μάσα, Williams
8. Μπότας, Williams
9. Μάγκνουσεν, McLaren
10. Κβίατ, Toro Rosso
11. Γκροσάν, Lotus
12. Ράικονεν, Ferrari
13. Κομπαγιάσι, Caterham
14. Έρικσον, Caterham
15. Τσίλτον, Marussia

Εγκατέλειψαν:
1. Μαλδονάδο, Lotus
2. Βερνιέ, Toro Rosso
3. Σούτιλ, Sauber
4. Μπιανκί, Marussia
5. Πέρες, Force India
6. Γκουτιέρες, Sauber
7. Ρικιάρντο, Red Bull
Βαθμολογία οδηγών:
1. Νίκο Ρόσμπεργκ, 43
2. Λιούις Χάμιλτον, 25
3. Φερνάντο Αλόνσο, 24
4. Τζένσον Μπάτον, 23
5. Κέβιν Μάγκνουσεν, 20
6. Νίκο Χούλκενμπεργκ, 18
7. Σεμπάστιαν Φέτελ, 15
8. Βαλτέρι Μπότας, 8

Βαθμολογία Κατασκευαστών:
1. Mercedes, 68
2. McLaren, 43
3. Ferrari, 30
4. Williams, 20
5. Force India, 19
6. Red Bull, 15
7. Toro Rosso, 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ