Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Επίσκεψη Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα σε Κορυτσά, Αργυρόκαστρο, Άγιους Σαράντα και Χειμάρρα (δείτε φωτογραφίες)

Περιοδεία στις περιοχές της Κορυτσάς, του Αργυροκάστρου, των Αγίων Σαράντα και της Χειμάρρας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας, πριν λίγες ημέρες όπου επισκέφθηκε τα σχολεία της ελληνικής μειονότητας.

Στην επίσκεψή του, συναντήθηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς της μειονότητας και συζήτησε μαζί τους για τις προοπτικές που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής, για την καθημερινή λειτουργία τους, αλλά και για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν.

«Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εδώ για τα όσα προσφέρουν στις νέες γενιές κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες», τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά την περιοδεία του, παρακολούθησε τις σχολικές εορτές που ετοίμασαν οι μαθητές και το προσωπικό των ελληνικών εκπαιδευτηρίων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τις εορταστικές εκδηλώσεις τις ελληνικής μειονότητας στις περιοχές της Κορυτσάς και της Χειμάρρας, όπως παρακολούθησε και αντίστοιχες εκδηλώσεις στους Άγιους Σαράντα και στο Αργυρόκαστρο-Δερβιτσάνη.

Ανάμεσα στα άλλα ο υφυπουργός σημείωσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις παραστάσεις που ετοίμασαν. Αυτά τα παιδιά έχουν μόνο να μας προσφέρουν. Μας δίνουν απλόχερα υπερηφάνεια, θάρρος, κουράγιο. Αυτή η γενιά είναι η απόδειξη και η διαβεβαίωση ότι η ιστορία θα συνεχίσει να γράφεται αέναα σε αυτό τον μαρτυρικό τόπο».

1. Στο κεντρικό θέατρο της Κορυτσάς τα παιδιά που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο ΟΜΗΡΟΣ, παρουσίασαν μία εκπληκτική γιορτή για την 25η Μαρτίου του 1821. Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. 

2. Στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου, το κέντρο του ελληνισμού της Δερόπολης. Κορίτσια με τις παραδοσιακές φορεσιές, αμέσως μετά την γιορτή για την 25η Μαρτίου φωτογραφίζονται με τον Κώστα Γκιουλέκα
3. Στο ελληνικό εκπαιδευτήριο ΟΜΗΡΟΣ της Χιμμάρας, με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εκεί.
4. Η εορταστική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στη Χειμάρρα έγινε στο κεντρικό ναό, λόγω ελλείψεως κατάλληλης αίθουσας. Εδώ φωτογραφίζονται τα παιδιά του σχολείου που έλαβαν μέρος στην γιορτή με τον Υφυπουργό Παιδείας, τον Πρόεδρο της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Βασίλη Μπολάνο και άλλους.
5. Σε σχολείο των Αγίων Σαράντα όπου στεγάζονται οι τάξεις που φοιτούν τα παιδιά της ελληνικής μειονότητας. Στη φωτογραφία παιδιά της Ά Δημοτικού μιλούν για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ