Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Σπείρα με εγκέφαλο έναν Σουηδό «χάκερ», που έκανε μεγάλη ζωή και πολυτελείς αγορές με πλαστές πιστωτικές κάρτες, εξάρθρωσε η αστυνομία σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.

Η πενταμελής σπείρα- της οποίας συνελήφθησαν τρία μέλη- έκανε αγορές άνω των 30.000 ευρώ με εκατοντάδες πλαστές πιστωτικές. Σύμφωνα με την αστυνομία, εγκέφαλος ήταν ένας 25χρονος Σουηδός, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τις γνώσεις που είχε για τους υπολογιστές. Συμμετέχοντας σε διαδικτυακές συζητήσεις στη χώρα του, εντόπισε ιστοσελίδες που διέθεταν προς πώληση αριθμούς πιστωτικών καρτών που είχαν κλαπεί διαδικτυακά από τους νόμιμους κατόχους. Χρησιμοποιώντας εικονικά διαδικτυακά νομίσματα (bitcoins), ο δράστης αγόρασε τουλάχιστον (1.085) τέτοιους αριθμούς.

Στη συνέχεια προμηθεύτηκε τον κατάλληλο εξοπλισμό και δημιούργησε τις πλαστές κάρτες, που είχαν λογότυπα τραπεζών, ελληνικών και μη, έφεραν ως στοιχεία κατόχων τα ονόματα τριών μελών του κυκλώματος και αριθμούς που ήταν διαφορετικοί από τους αποθηκευμένους στο μαγνητικό τους μέσο και μεταβάλλονταν κάθε φορά που οι αριθμοί αυτοί μπλοκάρονταν από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Το περασμένο Σεπτέμβριο τα μέλη της σπείρας έκαναν αγορές με αυτές τις κάρτες από εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα έκαναν πολυτελή βίο σε ξενοδοχεία της πόλης.
Μαζί με τον 25χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη τις αρχές της χώρας του για παρόμοια αδικήματα, η αστυνομία συνέλαβε και τον 55χρονο θείο του και έναν 44χρονο ενώ αναζητά τα άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.

Εκτιμάται πάντως ότι, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν τουλάχιστον 212 συναλλαγές συνολικού κόστους άνω των 33.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ