Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Δεν μπορούν να βρουν τι είδους βιομηχανικά απόβλητα έριξαν! Νέες καταγγελίες του Μ. Τρεμόπουλου

Κινητοποίηση των υπηρεσιών προκάλεσαν οι καταγγελίες του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Τρεμόπουλου για την ανεξέλεγκτη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή των Διαβατών αλλά χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Η Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας έστειλε συνεργείο για την πραγματοποίηση αυτοψίας, χωρίς όμως να πάρει δείγματα από τα απόβλητα. Και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει σύμβαση της Περιφέρειας με κάποιο εργαστήριο που να ελέγχει τα στερεά απόβλητα!

Ο Μ. Τρεμόπουλος προσέφυγε σήμερα και στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, σε μια προσπάθεια να επιληφθούν του θέματος και να γίνει γνωστή η σύνθεση των βιομηχανικών αποβλήτων.

«Η απόρριψη των βιομηχανικών αποβλήτων στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο στα Διαβατά συνεχίζεται για αρκετό καιρό, χωρίς να δίνεται κανενός είδους λύση από την Περιφέρεια ή το Υπουργείο», δηλώνει ο Μ. Τρεμόπουλος. «Παρόλο που η αστυνομία έχει από την περασμένη εβδομάδα τον αριθμό κυκλοφορίας του βουλγάρικου φορτηγού, δηλώνει αδυναμία να το εντοπίσει. Την ίδια ολιγωρία δείχνουν και για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου στο οποίο εναποτίθενται τα απόβλητα. Καμιά καθησυχαστική διαβεβαίωση για την επικινδυνότητα των αποβλήτων δεν μπορεί να συγκαλύψει τις ευθύνες που έχει η Περιφέρεια και ο κρατικός μηχανισμός».

Να σημειωθεί ότι από τα 14 «βουναλάκια» που έχουν σχηματιστεί από την ανατροπή των φορτηγών με το παράνομο περιεχόμενο, η λεπτή μαύρη σκόνη των αποβλήτων μεταφέρεται με τον αέρα στις καλλιέργειες και τα εργαστήρια που υπάρχουν στην περιοχή, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό αναδεικνύει το τεράστιο κενό που υπάρχει στο συγκεκριμένο ζήτημα και την ανάγκη για κεντρικό σχεδιασμό και αντιμετώπιση του προβλήματος όπως χρόνια τώρα ζητάνε οι Οικολόγοι. Επίσης επιβεβαιώνει και τις καταγγελίες του Μ. Τρεμόπουλου για την ύπαρξη «βιομηχανικής μαφίας», η οποία διαχειρίζεται τα απόβλητα, καθώς το φορτηγό το οποίο μετέφερε τα απόβλητα είχε βουλγαρικές πινακίδες ενώ ο οδηγός ήταν Έλληνας.

Tο σχετικό βίντεο μπορείτε να το βρείτε εδώ : http://we.tl/O72CjOwcdG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ