Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΑΠ' ΕΞΩ, ΤΡΥΦΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ!

Για να πετύχεις το καλό τηγάνισμα στα καλαμαράκια πρέπει να τα μαρινάρεις για ώρα (ακόμη και από βραδύς), να τα ψήσεις για πολύ λίγο σε πολύ καυτό λάδι και να τα καταναλώσεις αμέσως. Συγκεκριμένα:

Μαρινάρισμα: 
Μια καλή λύση είναι και το γάλα και για την ακρίβεια το ξινόγαλα, αλλά επειδή θέλουμε να μείνουμε πιστοί στη νηστεία βάλε σόδα (μαγειρική σε σκόνη ή αναψυκτικό) και ένα σφηνάκι ούζο για άρωμα. Άφησε τα καλαμάρια για ώρες να μαριναριστούν.

Ψήσιμο: 
Μπορείς να τα πανάρεις απλά σε αλεύρι ή να φτιάξεις ένα κουρκούτι από μπύρα ή ανθρακούχο νερό και αλεύρι (κατά προτίμηση νισεστέ ή κορν φλάουρ για να είναι πιο απαλό). Αλλιώς αλευρώνεις και ψήνεις σε πολύ καυτό λάδι για λίγα λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ