Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προσυμπληρωμένες θα είναι φέτος οι φορολογικές δηλώσεις για όλους τους μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, αναφορικά με τα στοιχεία αποδοχών, συντάξεων και φόρων που παρακρατήθηκαν.

Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύει κατά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης των εισοδημάτων που προέρχονται από τις βεβαιώσεις αποδοχών προσυμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να περιορίσει το ενδεχόμενο απόκρυψης εισοδημάτων (όπως π.χ. του δεύτερου μισθού ή της δεύτερης σύνταξης) από φορολογούμενους ή τη δήλωση χαμηλότερων ποσών από αυτά που πραγματικά ελήφθησαν.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής των βεβαιώσεων αποδοχών συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις λήγει στις 28 Μαρτίου 2014.

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών, με επιστολή της στον ΓΓΔΕ Χ. Θεοχάρη, ζητά να εξαιρεθούν από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής βεβαιώσεις αποδοχών οι οποίες δεν υπάγονται σε παρακράτηση. Πέρυσι, εξαιρούνταν από την υποχρέωση υποβολής βεβαιώσεις αποδοχών για ποσά χαμηλότερα των 300 ευρώ. 

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ