Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΙΤΣΑ

Μια σπέσιαλ τηγανιά με φέτες κρεμμυδιού και ρίγανη σας προτείνουμε για σήμερα. Ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό πιάτο που δεν θα κοστίσει και ακριβά:

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ¾ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό με τη μουστάρδα αραιωμένη μέσα σε αυτό.
Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
Προσθέτουμε στο τέλος την ρίγανη.
Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό.

1 σχόλιο:

  1. καλημέρα σας καλό μήνα χρόνια πολλά στόν Κοσμά
    και στόν Δαμιανό καλό Σαββατοκύριακο
    .....και καλή όρεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ