Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σύσκεψη για την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής με τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Παππά, τον αντιδήμαρχο Καλαμαριάς Παναγιώτη Θεοδοσιάδη, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Θερμαϊκού Ελευθέριο Κεραμιδάκη, τον Α’ Αντιπρόεδρο και το νομικό σύμβουλο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιώργο Ηλιάδη και Γιώργο Μαρωνίδη, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι προτάσεις τριών πλοιοκτητών, για σκάφη χωρητικότητας 150 θέσεων, που θα καλύπτουν το δρομολόγιο λιμάνι Θεσσαλονίκης – Καλαμαριά – Νέοι Επιβάτες, σε χρονική διάρκεια 30 λεπτών και με συχνότητα ανά μία ώρα.

Μετά το πέρας της συζήτησης, οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν να αναθέσουν το έργο πιλοτικής εφαρμογής της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να λάβει την τελική απόφαση.

«Αποφασίσαμε να αναλάβει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς και να μπορούμε να έχουμε την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας συγκοινωνίας αν είναι δυνατόν κατά τους θερινούς μήνες του νέου έτους. Στόχος μας είναι να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό γρήγορα και με χαμηλό κόστος, καθώς το εισιτήριο υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπερνάει τα 2 ευρώ. Επιπλέον, αποφασίσαμε να αντιπροτείνουμε στους πλοιοκτήτες να κόβουν οι ίδιοι το εισιτήριο επάνω στα πλοία και όχι ο φορέας που θα δημιουργηθεί από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ