Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κατά την διάρκεια της τελικής φάσης της άσκησης εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά Μονάδων Πυροβολικού και αρμάτων μάχης του Στατού Ξηράς, επιθετικών Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και αεροσκαφών της Πολεμικής ΑεροπορίαςΟι εντυπωσιακές φωτογραφίες που βλέπετε θα μπορούσαν να είναι και απο κινηματογραφική ταινία.
Εντυπωσιακές λάμψεις στον κατασκότεινο ουρανό του Έβρου που μοιάζουν με πυροτεχνήματα, εκρήξεις και τροχιοδεικτικές βολές συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει καταιγίδα. Μόνο που δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας ούτε βεβαίως για... νυχτερινούς αεροψεκασμούς οι οποίοι είναι και της μοδός τελευταία.Πρόκειται για την τελική φάση της τακτικής άσκησης «ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ 2013» που διεξήχθη χθές το βράδυ με απόλυτο συντονισμό κινήσεων στο πεδίο ασκήσεων «ΑΕΤΟΣ» στο Νομό Έβρου.Κατά την διάρκεια της τελικής φάσης της άσκησης εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά Μονάδων Πυροβολικού και αρμάτων μάχης του Στατού Ξηράς, επιθετικών Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι μεγάλες εκρήξεις που φαίνονται στο βάθος είναι οι βόμβες που ρίχνουν τα αεροσκάφη στους αναγνωρισμένους στόχους ενώ οι ριπές των φώτων που σχηματίζουν κυκλικές κινήσεις, όσο κι αν ακούγεται περίεργο είναι οι τροχιές των πολεμικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια προσέγγισης των στόχων.Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι φωτογραφίες με τις ευθείες βολές των αρμάτων μάχης που θυμίζουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας.Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον ΥΦΕΘΑ κ. Θανάση Δαβάκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ