Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η ΟΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΗΣ (φωτογραφίες και video)

Μια νεαρή Τουρκάλα η Cansel Kemiksiz φίλαθλος της Μπεσίκτας που έχει σπουδάσει αθλητικό μάρκετινγκ, παρακολούθησε το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη και στη συνέχεια έγραψε τις εντυπώσεις της στο μπλογκ της δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.

Παρακάτω τα όσα ανέφερε:

«Σίγουρα ένα από αγαπημένα ντέρμπι στον κόσμο το ΠΑΟΚ vs Αρης

Τούρκοι και Έλληνες στην ίδια πλευρά κάποτε που ζούσαν στην ΠΟΛΗ ίδρυσαν το “Pera Club” (ΠΕΡΑ) που σήμερα μετονομάστηκε σε “Beyoglu Sports” και μετά την επιστροφή των Ελλήνων στην Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε ο ΠΑΟΚ.



Το ντέρμπι του Βορρά

Οι οπαδοί του Αρη για να ενοχλήσουν αυτούς του ΠΑΟΚ τους αποκαλούν «Τούρκους». Οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα σους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΜΠΕΣΚΤΑΣ βοήθησαν επίσης σε αυτό.

Από την στιγμή που πήγα στην Θεσσαλονίκη και στον αγώνα οι περισσότεροι οι Έλληνες μου έλεγαν διάφορα (είναι επικίνδυνο, είναι τρελοί, πρόσεχε) και άλλα τέτοια σχόλια. Αν βλέπατε μόνο τι κάνουμε εμείς στα ντέρμπι στην ΠΟΛΗ …..



Για πρώτη φορά υπήρχε και ένας μετρητής Decibel. Δεν νομίζω ότι προσπαθούσαν να σπάσουν το ρεκόρ, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι στέφθηκε και με απόλυτη επιτυχία. Η κερκίδα που φωνάζει ασταμάτητα είναι η Θύρα 4. Εδώ μπορώ δικαίως να είμαι περήφανη για την αναμετάδοση του αγώνα της Μεσίκτας με την Λίβερπουλ.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποκαλούν αυτούς του Αρη «σκουλήκια» και συνηθίζετε πριν τον παιχνίδι να αφήνουν μια κότα στο γήπεδο παροτρύνοντας την να φάει το «σκουλήκι». Αυτή φυσικά είναι μια από της αστείες στιγμές του παιχνιδιού.


Στην Ελλάδα όπως και στην Τουρκία απαγορεύονται μετακινήσεις οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας. Η Θύρα 4 με τους ποιο θερμούς οπαδούς της ομάδας βρίσκετε πίσω από την μια εστία του γηπέδου. Για πολλούς αυτοί είναι οι χούλιγκαν. Όταν έφτανα με το λεωφορείο όλοι τους ήταν κουκουλωμένοι σαν νίντζα. Πολλούς πυρσούς είδα μετά από κάθε γκολ που έβαζε η ομάδα.




Ο Αρης τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει την καλύτερη πορεία που θα μπορούσε να έχει. Σε αυτό το πρωτάθλημα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά πάντα είναι διαφορετικά όταν έχεις το κίνητρο του ντέρμπι. ο ΠΑΟΚ πέτυχε 3 τέρματα ενώ ο Αρης 1 το οποίο ήταν και το πρώτο του παιχνιδιού με την καταλληλότερη λέξη για να περιγράψεις την ΤΟΥΜΠΑ να είναι «κόλαση». Ένας κρότος σαν βόμβα, φωτοβολίδες και ο κόσμος να φωνάζει. Στην θύρα 4 υπήρχαν πανό του Αρη που καίγονταν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.



Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια νίκη με 3-1 και βρίσκετε κοντά στην κορυφή. Ο Stoch που αποκτήθηκε δανεικός από την Fenerbahce πέρασε στο παιχνίδι στα τελευταία 30 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Μου προκάλεσε έκπληξη που άκουσα να τον αποδοκιμάζουν λόγο των πληροφοριών που έχουν αλλά σύντομα κατάλαβα ότι δεν αποδοκίμαζαν τον Stoch αλλά τον παίχτη που αντικαθιστούσε, τον Oliseh.



Η φιλία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ υπάρχει ακόμα. Είναι η δεύτερη φορά που πηγαίνω σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ με φανέλα της ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ και ο κόσμος μου ζητούσε να βγούμε φωτογραφία. Αν και σε κάποιους δεν αρέσει. Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας ανάμεσα στους λαούς.



Φεύγω από το γήπεδο που πάντα ήθελα να δω έναν παιχνίδι με μια μεγάλη ικανοποίηση και έχοντας στης αποσκευές μου 2 φανέλες ποδοσφαιριστών για την συλλογή μου. Ανεκτίμητη αξία.

Cansel Kemiksiz 

Πηγή: inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ