Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Φαγητό για μεγάλα γούστα, θα κάνουμε σήμερα. Ελάτε να μαγειρέψουμε χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο. Σούπερ, χειμερινή, συνταγή. Να πώς θα το ετοιμάσουμε:

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 4 μεγάλα πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλες σελινόριζες καθαρισμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 κλωνάρια άνηθου και μαϊντανού
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι ζουμερό 

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες ή σε μεγάλες μπουκιές. Καθαρίζουμε εξωτερικά τη σελινόριζα και κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Καθαρίζουμε τα πράσα (κρατάμε το τρυφερό μέρος) και κόβουμε σε χοντρές φέτες. 
Τα βάζουμε σε τηγάνι με μισό φλιτζάνι νερό και τα αχνίζουμε για 7'-8'. Στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για 6΄'-7'. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3'-4'. Προσθέτουμε τις σελινόριζες και σοτάρουμε για 3'-4'. 
Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Δένουμε με σπάγκο τα κομμάτια του σέλινου και του μαϊντανού και τα προσθέτουμε στο φαγητό. Προσθέτουμε τα τεμαχισμένα πράσα και νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το φαγητό. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για περίπου 40' να μαλακώσει το κρέας. 
Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά να κοπεί ο βρασμός. Χ
τυπάμε τα αβγά με το λεμόνι και αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε με το αβγολέμονο το φαγητό. Ανακατεύουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να μην λιώσουν τα υλικά. 
Αφαιρούμε το δεματάκι με τα κοτσάνια. 
Αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα στο ζεστό και σβηστό μάτι για 5'.
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ