Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Μια σπέσιαλ γαριδομακαρονάδα με κρέμα γάλακτος θα γουστάρουμε σήμερα. Είναι βέβαιο πως όλη η οικογένεια θα σηκωθεί όρθια και θα χειροκροτήσει τα χέρια που θα την μαγειρέψουν!

Υλικά (για 2-4 άτομα)
  • ½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
  • ½ κιλό γαρίδες
  • 1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15 % λιπαρά
  • 2/3 φλιτζάνι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό

Εκτέλεση
Παίρνετε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια και το κέλυφος της πλάτης. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζετε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει.
Σερβίρετε με τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα μακαρόνια να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ