Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Το υπουργείο Οικονομικών μας ενημερώνει ότι οι βεβαιώσεις για τους τόκους των καταθέσεων θα σταλούν από τις τράπεζες απευθείας στις εφορίες, αν και ήδη πολλοί φορολογούμενοι έχουν πάρει τις βεβαιώσεις από τις τράπεζες.

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών οι τράπεζες θα αποστείλουν το ηλεκτρονικό αρχείο στο υπουργείο Οικονομικών με τους τόκους των καταθέσεων ακόμα και για τα ομόλογα που έχουν αγοράσει μέσω τραπεζών.

Τα στοιχεία θα επεξεργαστούν οι υπάλληλοι της ΓΓΠΣ και στη συνέχεια θα προστεθούν στις φορολογικές δηλώσεις των υπόχρεων.

Ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να ελέγξουν τον σχετικό κωδικό και στην περίπτωση που έχουν αμφιβολίες θα πρέπει να ζητήσουν από την τράπεζα να τους εκδώσει τη βεβαίωση για τους τόκους των καταθέσεων του 2012.

Εάν έχει γίνει λάθος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στις κατά τόπους εφορίες για να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση και να διορθώσουν το σχετικό ποσό για τους τόκους που έχει συμπληρωθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι οι τόκοι των καταθέσεων δηλώνονται στον κωδικό 659-660 της φορολογικής δήλωσης και εφόσον οι φορολογούμενοι έχουν συνολικά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, θα υπόκεινται σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ