Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Απλές οδηγίες προς γονείς και παιδιά απευθύνει η Ελληνική Αστυνομία για τη χρήση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook προκείμενου να αποφεύγονται περιπέτειες όπως αυτή της 13χρονης Χριστίνας από τα Σπάτα που παρασύρθηκε από έναν 23χρονο Αλβανό τον οποίο γνώρισε μέσω διαδικτύου.

Όπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικοί που ασχολούνται με αντίστοιχες υποθέσεις, οι ανήλικοι δεν θα πρέπει να απαντούν σε ηλεκτρονικά μηνύματα που τους κάνουν να αισθανθούν «άβολα». Αντίθετα παροτρύνονται να ενημερώνουν τους γονείς ή κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύονται.

Καλό θα είναι να αποφύγουν να στέλνουν τις φωτογραφίες και τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω διαδικτύου σε αγνώστους και άρα θα πρέπει, αντίστοιχα, να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις των λογαριασμών τους στο Facebook προκειμένου να είναι «ορατοί» μόνο στους φίλους τους.

Σκέψου πολύ καλά πριν αποφασίσεις να συναντηθείς με κάποιο άτομο που γνώρισες στο διαδίκτυο τονίζουν οι αστυνομικοί και καλούν τους νέους να ζητούν την άποψη των γονιών τους ενώ σε περίπτωση που αποφασίσουν να συναντηθούν με «διαδικτυακούς φίλους», καλούνται να ενημερώνουν τους γονείς και να φροντίζουν αυτή η συνάντηση να γίνει σε δημόσιο χώρο.

Καλό θα είναι, επίσης, να μη χρησιμοποιούνται ως φωτογραφία προφίλ, εικόνες που δείχνουν πρόσωπο ή εμφανίζουν
άλλες πληροφορίες.

Δεν θα πρέπει, τέλος, να δίνονται πληροφορίες για το σχολείο, τον τόπο διαμονής και το τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ