Απαιτητική η σημερινή συνταγή. Χρειάζονται αρκετά υλικά και χρόνος. Αντέχεις; Αν, ναι, προχώρα...
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (από μπούτι, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, ή μείγμα από μπούτι και στήθος για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα), περασμένος 1 φορά από τη μηχανή, και πολύ κρύος (από το ψυγείο)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο στο μούλτι
- 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
- 1/2 σελινόριζα, τριμμένη στο λεπτό τμήμα του τρίφτη
- 1 μεσαίο καρότο, τριμμένο στο λεπτό τμήμα του τρίφτη
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από μανταρίνι ή πορτοκάλι (αν θέλουμε)
- 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 3 κουταλιές μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη
- 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
- 3 κουταλιές χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού
- 1/2 κουτ. γλυκού μέλι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κεφτεδάκια:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Στύβουμε με τις παλάμες μας το τριμμένο καρότο (πάνω από μπολάκι ώστε να μαζέψουμε το χυμό του) και το προσθέτουμε στο μείγμα με τη
σελινόριζα. Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, ώστε να σφίξουν.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (για περίπου 7 - 8 λεπτά). Ψήνουμε στη μεσαία θέση για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά να ροδίσουν και από την άλλη. Τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Δεν πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει τα κεφτεδάκια στο ταψί.
Σάλτσα:
σελινόριζα. Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, ώστε να σφίξουν.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (για περίπου 7 - 8 λεπτά). Ψήνουμε στη μεσαία θέση για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά να ροδίσουν και από την άλλη. Τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Δεν πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει τα κεφτεδάκια στο ταψί.
Σάλτσα:
Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και το χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και ψωμί. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε τυλιχτά σουβλάκια με αραβικές πίτες, τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα και λίγη ψιλοκομμένη ρόκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ