Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ (θυμάστε τη Βίκυ που τις διαφήμιζε και έλεγε, μάλιστα, πως τις δοκίμασε και ξετρελάθηκε;)

Πρόστιμα συνολικού ύψους 178.500,00 ευρώ κατόπιν εκτεταμένης αυτεπάγγελτης έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών της επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του ν.22521/94.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, οι εταιρίες χρησιμοποίησαν ισχυρισμούς που αφορούσαν στην οικολογική, αντιμικροβιακή, απορρυπαντική και καθαριστική δράση τους καθώς και την μη παρουσία χημικών σε αυτά κλπ, χωρίς ωστόσο να προσκομιστούν στις υπηρεσίες μας αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ακρίβεια των ισχυρισμών αυτών κάτι που θεωρήθηκε παραπλανητικό για τον καταναλωτή ως προς τη φύση, τα οφέλη, τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τη χρήση τους, τα ουσιώδη χαρακτηριστικά των δοκιμών ή ελέγχων του προϊόντος, τις προδιαγραφές και τα διακριτικά τους γνωρίσματα.

Οι εταιρίες εναντίον των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι:

DIAMANT ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. (μπάλα πλυσίματος ρούχων “LARAEXCEL WASH BALL”)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ & ΜΑΡΙΝΑ Γ. ΒΑΣΙΛΗΑ ΕΠΕ» (με δ.τ. «VI.MA ΒΑΣΙΛΗΑ ΕΠΕ) (μπάλα πλυσίματος ρούχων “ECOBALL”)

ΑΚΤ ΣΟΥΙΝΤΕΝ ACT SWEDEN ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (με δ.τ. ECO HOUSE HELLAS A.E.) (μπάλα πλυσίματος ρούχων “MAGIC BALL”)

ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Α.Ε.(μπάλα πλυσίματος “ECOGENIE BALL”)

MΑΡΓΙΩΛΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ PRIMATO HELLAS ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (μπάλα πλυσίματος ρούχων “PRIMATO”)

ΒΕΛΛΙΟΣ ΑΘ. – ΦΩΤΙΟΥ ΜΑΡ. Ο.Ε. (με δ.τ. ALPHA-TEAM O.E.) (μπάλα πλυσίματος ρούχων “CLEAN BALLZ SUPER”)

DIXONS SOUTH EAST EUROPE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΔΕΛΦΙΤΖΗΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ADD ONE ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και δ.τ. “ADD ONE ΕΠΕ”

ZINA STAR EΠΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛ/ΚΩΝ ΕΙΔΩΝ-ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ –ΕΠΟΧΙΑΚΑ»

GROUPON GREECE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝ. ΕΠΕ

ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. – CENTRONET GROUP

ΠΑΝΟΣ Σ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ- ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΩΝ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ “SMARTSTORE”

ΔΙΟΝΥΣΙΑ Γ. ΒΟΥΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» με δ.τ. «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ GR»

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε εκδώσει ειδικότερα για τα προϊόντα “PRIMATO” και “ECOBALL” σχετικά δελτία τύπου στις 19.12.2012 και 21.12.2012 αντίστοιχα με τα οποία ενημέρωνε το καταναλωτικό κοινό ότι με βάση τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, παρόλο που δεν προέκυπταν λόγοι ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό, ζητήθηκε από τις εταιρίες εισαγωγής η άμεση απόσυρση τους από την αγορά, για την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων και περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ