Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΜ-ΠΣΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Κλιμάκιο της Μικτής Επιτελικής Επιτροπής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε εχθές, 30 Μαϊου 2013, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο επιθεώρησης του Τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ. 
Τα μέλη της επιτροπής υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Επικεφαλής της επιτροπής ήταν ο Ταξίαρχος Γεώργιος Δημητρόπουλος, Διευθυντής της Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (Π.Σ.Ε.Α.) του Γ.Ε.Ε.Θ.Α. ενώ την ομάδα υποστήριξε η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Περιφέρειας κα. Αργυρώ Σουλιώτη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιθεώρησης των τμημάτων ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αυτοψία της οργάνωσης και λειτουργίας του αντίστοιχου τμήματος της Π.Ε. Πέλλας, καθώς και έλεγχος των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Σκοπός της επιθεώρησης ήταν να διαπιστωθεί η επικαιροποίηση σχεδίων, μνημονίων και ενεργειών που απαιτούνται για την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτων Αναγκών . Γενικότερα, δόθηκαν οδηγίες και συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε την Επιτροπή για την πληρότητα του ελέγχου και για τις προτάσεις βελτίωσης της Πολιτικής Άμυνας σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε οτιδήποτε χρειαστεί ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή του «πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και έτοιμοι ακόμη και σε καιρό ειρήνης καθώς το Τμήμα της Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών μπορεί να συνδράμει και σε άλλους τομείς όπως οι περιπτώσεις θεομηνιών και φυσικών καταστροφών. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη για την αποφυγή περιστατικών που μπορούν να πλήξουν την Πολιτική Άμυνα της Πέλλας».

Ο κ. Δημητρόπουλος, ως επικεφαλής της Επιτροπής, απένειμε τα εύσημα στο Τμήμα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Π.Ε. Πέλλας αφού παρά τις αντιξοότητες και τα πενιχρά μέσα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Υπογράμμισε την ανάγκη αποτελεσματικής συνεργασίας των Κεντρικών Υπηρεσιών και της Περιφέρειας με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες για την άρτια οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Κολόμβος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πέλλας κ. Καρασαββίδης, ο κ. Θωμόπουλος, υπεύθυνος της Σχολής ΠΑΜ-ΠΣΕΑ και ο Ταγματάρχης κ. Τρουπής Ιωάννης. Ακόμη παραβρέθηκαν στελέχη των αντίστοιχων τμημάτων των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο υπεύθυνος του αντίστοιχου Τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Π.Ε. Πέλλας κ. Γιώργος Μπαραμπάνης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ