Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΙΜΑΤΕΡ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΤΟ 12ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσει σήμερα ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ που το βράδυ της περασμένης Τρίτης δεν δίστασε να ξεσπάσει τη μανία του στο 12χρονο αγόρι από την Ρωσία καρφώνοντας το με ένα μαχαίρι περισσότερες από 20 φορές.

Ο 20χρονος αναμένεται να απολογηθεί για τις πράξεις του σήμερα το μεσημέρι ενώ υπενθυμίζεται ότι δικηγόρος του ορίστηκε ο Φραγκίσκος Λαμπρινός. Ο 20χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, οπλοφορία, οπλοχρησία και κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος. Ο νεαρός κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος δεν έδειχνε να συνειδητοποιεί και να μετανιώνει για τις πράξεις του μετά τη σύλληψη του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην διάρκεια της απολογίας του στους αστυνομικούς έδειχνε σαν να βρίσκεται ... αλλού αφού σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης ο 20χρονος Ολλανδός αντιμετώπισε την διαδικασία της ανάκρισης με μια πρωτοφανή απάθεια...

«Η μεταφράστρια που βοήθησε στην κατάθεση είπε ότι ήταν πολύ φιλικός, ψύχραιμος, δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό που έκανε. Σαν να μην έκανε τίποτα. Ας πούμε ζητούσε το φαγητό του μετά. Πότε θα πάρω το μισθό μου και άλλα τέτοια ανέφερε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε Σίγουρα έχει προβλήματα αυτό το παιδί. Τι ώρα θα φάω, πότε θα φύγω από δω, αυτά ρωτούσε μετά την ανάκριση, Δεν έδειχνε να έχει μετανοιώσει σαν να μην τον ένοιαξε. Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα» σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης

Στο μεταξύ στο Ηράκλειο βρίσκεται η μητέρα και η αδερφή του νεαρού που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν ότι ο 20χρονος πάσχει από το σύνδρομο του αυτισμού δηλώνοντας ότι θα προσκομίσουν στις αρχές τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα που βεβαιώνουν την κατάσταση του. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ο αδερφός του 20χρονου βρίσκεται στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί για φόνο και ληστεία. Όπως αποκαλύπτει η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ο 24χρονος αδερφός του ανιματέρ συνελήφθη το Μάιο του 2007 στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ για ληστεία και συνενοχή σε δολοφονία αστυνομικού και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ