Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ A LA CARTE

O Super 3 αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

"Τα επιλεκτικά αντανακλαστικά τα έχουμε συνηθίσει και δεν μας προκαλούν πλέον έκπληξη. Επιλεκτικά ο εισαγγελέας παρενέβη όταν και μόνο όταν ο ΑΡΗΣ αρνούνταν να υποκύψει στους εκβιασμούς ποδοσφαιριστή του για να μεταγραφεί σε ομάδα του ΠΟΚ, σε μία κίνηση που δεν έχει προηγούμενο, ακόμα και σ’ αυτήν την Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί.

Επιλεκτικά αντανακλαστικά του αθλητικού εισαγγελέα όταν ομάδα του ΠΟΚ αγωνίζεται εναντίον του ΑΡΗ στο Βικελίδης και ο ποδοσφαιριστής Μιραλάς πρέπει να αγωνιστεί οπωσδήποτε, επιλεκτικά αντανακλαστικά με κάθε ευκαιρία και πάντοτε βέβαια όταν εμπλεκόμενος είναι ο ΑΡΗΣ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών δεν θεώρησε σκόπιμο να ζητήσει σύσκεψη αρχηγών ομάδων όταν φέτος στο Καραϊσκάκη οπαδοί εισέβαλαν με τη λήξη στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπράγησαν κατά παικτών και μάλιστα μπροστά στις κάμερες και στους φωτογραφικούς φακούς.

Ούτε όταν ημίγυμνοι «οπαδοί» σουλατσάρουν σε γήπεδα της πόλης μας εντελώς ανενόχλητοι και επιδίδονται σε αγώνα δρόμο για να… πάρουν αυτόγραφο από το Νικοπολίδη, νυν αντιπρόεδρο του ΠΣΑΠ. Ούτε φυσικά όταν μπουκάλια ρετσίνας εκτοξεύονται στα πόδια ποδοσφαιριστών με στόχο φυσικά τα κεφάλια.

Φέτος στο Καραϊσκάκη έγιναν πράγματα και θάματα. Τα σούτια στους ποδοσφαιριστές ήταν το λιγότερο. Οι «προεδρικές» ύβρεις, το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές επιδίωκαν ο ένας να σπάσει το πόδι του άλλου, τα ρατσιστικά καλολογικά επίθετα «αράπης», «σκυλάραπας» έγιναν μεν, δεν έγιναν ποτέ δε κατά τον ΠΣΑΠ και δεν αποτελούσαν αφορμή σύσκεψης αρχηγών.

Βεβαίως ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, μετά τη θητεία του στην Αγγλία απέκτησε άλλες συνήθειες. Ξέχασε τα γεγονότα στη φυσούνα της Ριζούπολης όταν οπαδοί προσπαθούσαν να κάψουν ποδοσφαιριστές. Τότε φυσικά όλα ήταν θεμιτά, έπρεπε η ομάδα του και ο πρόεδρός του να πάρουν το πρωτάθλημα. Μετά ήρθε ο πολιτισμός.

Το τι έγινε στο Βικελίδης και στα αποδυτήρια του μπορείτε να το μάθετε κύριοι του ΠΣΑΠ από τις δηλώσεις ποδοσφαιριστών της αντίπαλης ομάδας. Τίποτα δεν έγινε. Εκτός και αν έχουν λόγο να πούνε ψέματα. Αλλά είπαμε. Ανάπηροι θεσμοί, ανάπηρες αντιδράσεις, φρου-φρου και αρώματα.

Όταν οι Πρόεδροι των ΠΑΕ καθυβρίζουν ποδοσφαιριστές, όταν τους χαστουκίζουν, όταν μιλάνε ρατσιστικά εναντίον τους, όταν οι εφημερίδες χλευάζουν και στοχοποιούν ποδοσφαιριστές, όταν τους απειλούν να σοβαρευτούν και να υποκύψουν στις υποδείξεις των Προέδρων, τότε ο ΠΣΑΠ σφυρίζει αδιάφορα.

Οι θεσμοί δεν είναι για να κάθονται σε αναπαυτικές καρέκλες ανεπάγγελτοι πισινοί. Οι θεσμοί είναι για να λειτουργούν ισότιμα και όχι επιλεκτικά, προς κάθε κατεύθυνση αδιακρίτως και με τον ίδιο τρόπο και όχι όπου τους παίρνει. Διαφορετικά απαξιώνονται, πρώτα απ’ αυτούς που τους «υπηρετούν» και στη συνέχεια και από την ίδια την κοινωνία.

Ένας ακόμη περισσότερο διακοσμητικός και ελάχιστα ουσιαστικός θεσμός που τελεί σε φθορά και ανυπαρξία είναι και ο ΠΣΑΠ. Και δεν αποτελεί καμία έκπληξη…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ