Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΤΡΩΤΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

Σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, τα καρύδια περιέχουν το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών σε σχέση με τους άλλους ξηρούς καρπούς και κατά συνέπεια βοηθούν στην προστατεύουν τον οργανισμό από τις αρρώστιες.

Όπως προέκυψε από τις αναλύσεις του δρ. Τζο Βινζόν από το πανεπιστήμιο του Σκράντον, μια χούφτα καρύδια περιέχει τη διπλή ποσότητα αντιοξειδωτικών από άλλα οκτώ είδη ξηρών καρπών, μεταξύ των οποίων, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα πεκάν και τα φυστίκια Αιγίνης.

Μάλιστα, τα αντιοξειδωτικά των καρυδιών ήταν υψηλότερα σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα από εκείνα των υπολοίπων.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μικρών ποσοτήτων ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων, ορισμένων μορφών καρκίνου, διαβήτη τύπου 2 και άλλων προβλημάτων υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ