Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ... ΣΤΙΛ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ;

του Στέλιου Γρηγοριάδη
στο metrosport.gr


** Ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε αποσπάει την περασμένη Πέμπτη την προφορική δέσμευση του Σοφοκλή Πιλάβιου και του Παναγιώτη Μπιτσαξή ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους έτσι ώστε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να συνεδριάσει σήμερα για να εκδικάσει την υπόθεση των γεγονότων του αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ- ΑΕΚ. Του έδωσε αυτή την υπόσχεση ο ψηλός γιατί φάνηκε ότι κατάλαβε πως είναι υποχρεωμένη η επιτροπή της ΕΠΟ να εκδικάσει την υπόθεση εγκαίρως και όχι όποτε… θυμηθεί ή ευκαιρέσει.
Πόσω μάλλον από τη στιγμή που έφτασε πρόσφατα στο σημείο να “σπάσει” την αργία του Σαββάτου, μόνο και μόνο για να ξετιμωρήσει τον Μιραλάς και να του επιτρέψει να παίξει με τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου, ενώ νωρίτερα είχε μεταθέσει την εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων του αγώνα ΑΕΚ- Παναθηναϊκός, ώστε η ΑΕΚ να μην παίξει κεκλεισμένων των θυρών το πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.



** Και οι δύο βγήκαν ψεύτες. Καμία έκπληξη. Το έχουμε συνηθίσει αυτό το στόρι και ειδικά από τον ψηλό είμαστε έτοιμοι για όλα. Η προφορική δέσμευση του Πιλάβιου έθετε ως dead line το Σάββατο (προχθές) για να οριστεί η εκδίκαση. Το Σάββατο όμως ο πρόεδρος της ΕΠΟ πετούσε αετό στη Μάλτα. Ηταν στο πλευρό της Εθνικής ομάδας και συμπαραστεκόταν στους διεθνείς για να πάρουν τη νίκη στο συγκλονιστικό παιχνίδι με τη φοβερή και τρομερή ομαδάρα της Μάλτας. Μάταια περίμεναν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάποιο επίσημο έγγραφο για να ησυχάσουν. Ο ψεύτης το χούι του δεν το άλλαξε.
** Σύμφωνοι, αλλά το ερώτημα είναι αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ δικαιούται να δουλεύει τους προέδρους των ομάδων ψιλό γαζί. Και ένα άλλο ερώτημα είναι πώς πρέπει να αντιδράσει τώρα ο Ζαγοράκης. Να κατεβεί σήμερα πρωί-πρωί στην Αθήνα και να τον αρπάξει από τον γιακά, όπως θα έκανε ο Μαρινάκης, ή να μείνει… αξιοπρεπής και να κυνηγήσει την υπόθεση τηλεφωνικώς; Αρκεί η πίεση που θα ασκήσει ο νομικός ο Μαυρομάτης που θα στρατοπεδεύσει στα γραφεία της ΕΠΟ ή θα έπρεπε να κατεβεί ο Ζαγοράκης για να τον αισθανθούν και να συμμορφωθούν; Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει το δεύτερο. Αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει το δικό του στιλ…
** Βλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στα καλά του αγωνιστικά, βλέπουν ότι προσπαθεί ακόμη να περάσει στα πλέι οφ, βλέπουν ότι θα μπει με ντεζαβαντάζ τουλάχιστον τριών πόντων πίσω από τον Παναθηναϊκό και όμως τρέμουν. Τρέμουν μην τυχόν τα καταφέρει όπως πέρσι και αφήσει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ εκτός προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ. Εστω και έναν αγώνα να τον υποχρεώσουν να παίξει χωρίς κόσμο στα πλέι οφ, κέρδος θα είναι γι’ αυτούς. Οι…. δικαστές όμως της ΕΠΟ και ο ίδιος ο πρόεδρος πώς είναι δυνατόν να παίζουν τέτοιους είδους παιχνίδια, χωρίς να μπορεί κανείς να τους βάλει στη θέση τους; Ποιητικό το ερώτημα και η απάντηση αυτονόητη: Ελλάδα είναι εδώ. Η “λαμογιά” πάει σύννεφο κι άσε τους αδικημένους να φωνάζουν. Γι’ αυτό ρωτώ; Μην τυχόν πρέπει, επιτέλους, να αλλάξει στιλ ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ