Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προφανώς για τον κ. Μπουτάρη φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι. Ακούσαμε σήμερα τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να επιρρίπτει ευθύνες στους πάντες, τους εργαζομένους, το σύστημα της καθαριότητας, ακόμη και στους ίδιους τους πολίτες που... τολμούν και κατεβάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους, εξαιρώντας τον εαυτό του και τη δημοτική ομάδα του. Οι συνεχείς δικαιολογίες δεν μπορούν να καλύψουν την ανικανότητα και την απραξία της νέας διοίκησης τού Δήμου Θεσσαλονίκης. Απ' ότι φαίνεται, ο κ. Μπουτάρης έχει εξασφαλίσει γι' αυτόν και για την ομάδα του μια πρωτότυπη ασυλία. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει!

Κύριε Δήμαρχε, αφήστε καλύτερα τις δημόσιες σχέσεις, “τα υψηλά και τα μεγάλα”, την εξωτερική πολιτική και τις συναντήσεις με τον Νταβούτογλου και σκύψτε στην καθημερινότητα του πολίτη. Αυτή έχει προτεραιότητα. Καθαρίστε την πόλη γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Δουλέψτε για να εξαφανιστούν τα τρωκτικά και τα βουνά από σκουπίδια μπροστά από τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα σπίτια των Θεσσαλονικέων. Αναλάβετε, επιτέλους, τις ευθύνες σας ως Δήμαρχος αυτής της πόλης. Εάν δεν μπορείτε να καταφέρετε τα αυτονόητα, δηλαδή να διατηρείτε καθαρή την πόλη, ομολογήστε το και μην αναζητείτε ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από εσάς. Δεν σας φταίνε οι εργαζόμενοι. Μην προσπαθείτε να μετακυλήσετε το μεγάλο βάρος της ευθύνης σ' αυτούς που καλούνται πάντα να στηρίξουν όλες τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.

Κύριε Μπουτάρη, αφήστε τις δικαιολογίες και μαζέψτε τα σκουπίδια. Το οφείλετε στη Θεσσαλονίκη. Τη δημόσια υγεία, την καθαριότητα της πόλης, την ποιότητα της ζωής μας, εμείς οι Θεσσαλονικείς δεν τα διαπραγματευόμαστε» επισήμανε ο Κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε: “Δυστυχώς στερείται σοβαρότητας και υπευθυνότητας η νέα διοίκηση όταν φτάνει μέχρι του σημείου να συνιστά στους Θεσσαλονικείς να κάνουν υπομονή... ως το καλοκαίρι, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο Δήμαρχος, να γίνει η πόλη καθαρή.

Ο Κ. Γκιουλέκας επισήμανε ότι όσες φορές ζητήθηκε από τη νέα διοίκηση, η δημοτική παράταξη ήταν θετική στη λήψη αποφάσεων, όπως στην έγκριση κονδυλίων για την αγορά ανταλλακτικών για τα απορριμματοφόρα, προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα ο τομέας καθαριότητας του δήμου. “Στάση, που θα εξακολουθήσουμε να τηρούμε γιατί πάνω και πέρα απ' όλα μας ενδιαφέρει το συμφέρον της πόλης” τόνισε και κατέληξε λέγοντας: “Έχουμε παρουσιάσει σειρά προτάσεων, οι οποίες βρίσκονται πάντα στη διάθεση της νέας διοίκησης”.

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής και μέλη της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» πραγματοποίησαν χθες το πρωί μη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την απαράδεκτη κατάσταση και το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Στη συνέχεια ο Κ. Γκιουλέκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν, επισκέφθηκαν τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, εξέφρασαν την αγωνία τους και ζήτησαν να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί λύση σ’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα που επιδεινώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ