Κουλουράκι Θεσσαλονίκης;
Χμμμ...
Μήπως δεν είναι;
Όταν το συναντάς στο κέντρο της Αθήνας... σίγουρα δεν είναι, αφού δεν παράγεται στη Θεσσαλονίκη αλλά σε κάποιο φούρνο της πρωτεύουσας.
Άρα, δεν είναι "Κουλούρι Θεσσαλονίκης" αλλά "Τύπου Θεσσαλονίκης".
Βέβαια, αν η συνταγή είναι όμοια με αυτήν που παράγεται στη Θεσσαλονίκη τότε και η νοστιμιά του δεν διαφέρει.
Στη Θεσσαλονίκη όλα τα κουλούρια παράγονται (ή το ποιο σωστό είναι: ψήνονται) στα εδώ εργαστήρια και τους φούρνους.
Στη Θεσσαλονίκη όλα τα κουλούρια παράγονται (ή το ποιο σωστό είναι: ψήνονται) στα εδώ εργαστήρια και τους φούρνους.
Είναι όμως όλα χειροποίητα ή κάποια από αυτά έρχονται κατεψυγμένα όπως γίνεται και με το ψωμί που διατίθεται, κυρίως από τα σούπερ μάρκετ και έρχεται από Σκόπια, Τουρκία κλπ.
Πάντως, πολύ σύντομα, θα γίνεται σίγουρα μεγάλο μπέρδεμα με το σουσαμένιο νόστιμο κουλουράκι.
Πάντως, πολύ σύντομα, θα γίνεται σίγουρα μεγάλο μπέρδεμα με το σουσαμένιο νόστιμο κουλουράκι.
Και αυτό γιατί έρχεται στη χώρα μας να δραστηριοποιηθεί η τουρκική εταιρεία "Citir simit".
Όσοι έχετε πάει στην Κωνσταντινούπολη θα διαπιστώσατε πως οι κουλουρτζήδες στους δρόμους του κέντρου της είναι περισσότεροι από όσους συναντάμε στο δικό μας κέντρο.
Επίσης πολλά είναι τα καταστήματα που πουλάνε κουλούρια.
Θεωρώ πως τα δοκιμάσατε και είναι εξαιρετικά.
Αυτά τα κουλούρια παράγονται κυρίως από την εξειδικευμένη εταιρεία τροφίμων "Citir simit".
Ε, τώρα έρχονται και στην Ελλάδα.
Έτσι, θα αρχίσει μεγάλος ανταγωνισμός, αφού ένα κουλούρι στη χώρα μας κοστίζει 50 λεπτά του ευρώ και τα τούρκικα, τουλάχιστον στην Κωνσταντινούπολη κοστίζουν 50 τουρκικές λίρες, δηλαδή 25 λεπτά του ευρώ.
Αρά, αν η τιμολογιακή πολιτική της "Citir simit" είναι παρόμοια με αυτή που έχει στην έδρα της, τότε το "Κουλούρι Θεσσαλονίκης"... την έβαψε...
ΥΓ. Δεν ανοίξαμε ακόμη την όρεξη κάποιου τηλεοπτικού ρεπόρτερ για ρεπορτάζ...;;;
Bomber
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ