Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 15ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα επιβατών και ελεγκτών στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης μετά την σύλληψη 15χρονης μαθήτριας που αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο.

Το περιστατικό συνέβη χθες όταν μία 15χρονη μαθήτρια οδηγήθηκε και κρατήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου μετά την άρνησή της να δώσει στοιχεία σε ελεγκτές του ΟΑΣΘ.

Το Συντονιστικό των Επιβατών Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για περιστατικό "παράνομης κατακράτησης". Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γ. Θεοδωρόπουλος, μέλος του συντονιστικού των Επιβατών Θεσσαλονίκης (έχουν διοργανώσει σειρά κινητοποιήσεων κατά της αύξησης του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ), το περιστατικό σημειώθηκε στη γραμμή Άνω Τούμπα - Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, στη στάση Αγίας Σοφίας ανέβηκαν τρεις ελεγκτές του ΟΑΣΘ, οι οποίοι δεν άφησαν την κοπέλα να κατέβει μέχρι και τον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου κάνει τέρμα το λεωφορείο. Εκεί, μετά από αίτημα της νεαρής σε αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί, οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στο τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας για να εξακριβωθεί αν ευσταθεί η κατηγορία της παράνομης κατακράτησης, που διώκεται αυτεπαγγέλτως, χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να υποβληθεί μήνυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ