Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Τα φαβορί του Τριάθλου πρώτευσαν στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας


Με έντονο συναγωνισμό και συναρπαστικές μονομαχίες ολοκληρώθηκε την Κυριακή (16/06/24) στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας, το 3ο Βίκος ionian sea triathlon, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, με τη συμβολή του Δήμου, της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου της πόλης.

Οι τριαθλητές διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Half (1.900 μ. κολύμπι, 90 χλμ ποδήλατο και 21 χλμ τρέξιμο). Τα φαβορί κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στο βάθρο των νικητών, σ' έναν αγώνα, ο οποίος αποτελεί σκέλος του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Στους άνδρες πρώτευσε ο Παναγιώτης Πολύζος (04:00:45). Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ευάγγελος Μπερής (04:04:53) και την τρίτη ο Δημήτρης Λέκκος (04:09:02).

Στις γυναίκες η Τζένη Μπουλμέτη πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 04:47:37 και η Κατερίνα Ντέλλα τη δεύτερη με 05:09:35.

Στην κατηγορία open των ανδρών στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν οι Πάρις Ζαραφωνίτης (04:21:06), Αιμίλιος Σίρα (04:43:54) και Αλέξανδρος Νικολάου (04:53:03), ενώ στις γυναίκες στην ίδια κατηγορία την πρώτη θέση κατέκτησε η Ελένη Οικονόμου (05:41:01).

Τέλος στη σκυταλοδρομία την πρώτη θέση πήραν οι Θεόδωρος Αγγελίδης και Στεφανία Πολυχρονιάδη με χρόνο 04:43:34. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Παναγιώτης Πολύζος 
"Φέτος πήγε αρκετά καλά. Ηταν ένας όμορφος αγώνας. Στο κολύμπι ήταν ήρεμη η θάλασσα, βγήκα όπως θα ήθελα και τερμάτισα μπροστά. Στο ποδήλατο ήταν πολύ ωραία η διαδρομή φέτος, με τέσσερις στροφές, συνήθως κάναμε δύο μεγάλες, είχε έναν αέρα που σε δυσκόλευε στη διαδρομή παρόλα αυτά εάν πρόσεχες την τροφοδοσία σου και την ύδροδοσία σου έβγαινε αναίμακτα. Στο τρέξιμο είχα εξασφαλίσει μία διαφορά απλά το πήγα να τερματίσω τον αγώνα. Επόμενος στόχος μου είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα sprint απόστασης σε δύο εβδομάδες στη λίμνη Δόξα". 

Ευάγγελος Μπερής 
"Ήταν πάρα πολύ όμορφος αγώνας από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι η τέταρτη φορά που τρέχω εδώ με αποτέλεσμα η διαδρομή να μου είναι γνωστή. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο μέρος για τρίαθλο που έχω πάει. Ο αγώνας για μένα κύλησε λίγο καλύτερα από ό,τι περίμενα. Το κολύμπι ήταν στα αναμενόμενα, το ποδήλατο πολύ δυνατό, ενώ το τρέξιμο πήγε πολύ καλά. Ευτυχώς ο καιρός ήταν καλός, η τροφοδοσία ήταν άριστη, κάθε δύο χιλιόμετρα είχαμε νερό παγωμένο. Τα πάντα ήταν άψογα και συνετέλεσαν να φέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα". 

Τζένη Μπουλμέτη 
"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους, στον κ. Καραγιάννη, στην ομάδα του και τους εθελοντές. Ο αγώνας ήταν άρτια οργανωμένος και ασφαλής. Είμαι του iron man ο επόμενος στόχος μου είναι το Σεπτέμβριο ο αγώνας στην Ιταλία, όπου φιλοδοξώ να πάρω την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου στη Χαβάη". 

Δημήτρης Λέκκος 
"Ήταν ένας όμορφος αγώνας. Σε αυτό βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες. Η θάλασσα ήταν ήρεμη, στο ποδηλατικό σκέλος είχε ένα ελαφρύ αεράκι, στο τρέξιμο είχε λίγο ζέστη άλλα είχε μεριμνήσει η διοργάνωση και είχαμε την άψογη τροφοδοσία που χρειαζόμαστε". 

Πάρης Ζαραφωνίτης 
"Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Ξεκίνησε με μία φανταστική θάλασσα που με βοήθησε να κάνω το κολύμπι όπως το είχα προγραμματίσει, στη συνέχεια μπήκαμε γρήγορα στο ποδήλατο όπου λίγο στον τελευταίο γύρο είχε ένα ελαφρύ αεράκι, το οποίο μας δυσκόλεψε λίγο αλλά μας αποζημίωσε στο τρέξιμο. Όλοι οι εθελοντές ήταν εκεί που έπρεπε, μας βοήθησαν πάρα πολύ και ήταν με το χαμόγελο στα χείλη". 

Νίκος Καραγιάννης (ταμίας της ελληνικής ομοσπονδίας τριάθλου και πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής) 
"Όλα πήγαν πολύ καλά. Οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες γιατί οι συμμετέχοντες ήταν ηχηρά ονόματα του αθλήματος. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την έκβαση του αγώνα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και αυτή η διοργάνωση".













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ