Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Στην πισίνα της ΧΑΝΘ κάνουν μαθήματα για δίπλωμα γοργόνας


Ήξερες ότι υπάρχει σχολή για επαγγελματίες γοργόνες στη χώρα μας;
Πρόσφατα, ένα βίντεο στο TikTok έγινε viral, κάνοντας πολύ κόσμο να αναρωτηθεί αν όντως υπάρχει κάποια σχολή για γοργόνες στην Ελλάδα ή πρόκειται για κάποιο αστείο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως στην πισίνα της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη εκπαιδεύονται οι επόμενες γοργόνες της χώρας μας.

Το Mermaiding, ή η τέχνη των γοργονών, αποτελεί μια μαγευτική δραστηριότητα που ξεκίνησε στις ακτές της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις αρχές της δεκαετίας του ’40, η “γοργόνα της Φλόριντα”, η Ricou Browning, έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη στην ταινία “Creature from the Black Lagoon”. Το φαινόμενο εξαπλώθηκε ταχύτατα, καθώς οι άνθρωποι ενθουσιάστηκαν από την ιδέα να υιοθετήσουν το μυθικό πρόσωπο των γοργονών.

Έτσι, η Χαρίκλεια Μαρή, επαγγελματίας γοργόνα performer και πιστοποιημένη Mermaid instructor αποφάσισε να πραγματοποιήσει μαθήματα, πιστοποιήσεις και shows στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πλέον μπορούν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να κάνουν μαθήματα στην πόλη τους.



Μάλιστα, φαίνεται πως η δουλειά της γοργόνας έχει και μεγάλη προοπτική για το εξωτερικό, αφού σύμφωνα με σχόλιο που έχει αφήσει ο λογαριασμός Thessaloniki Mermaid Academy στο TikTok, μπορεί κάποιο άτομο να εργαστεί ως γοργόνα στη Φλόριντα των ΗΠΑ ή στο Ντουμπάι. Αρκεί φυσικά να έχει την απαραίτητη εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ