Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Έκανε μήνυση στον σύντροφό της επειδή δεν την πήγε στο αεροδρόμιο


Μια γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία μήνυσε τον πρώην σύντροφό της επειδή δεν την πήγε στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση της και μια συναυλία που είχε σχεδιάσει να πάει με φίλους!

Οι κατηγορίες σε βάρος του σύντροφό της 

Σύμφωνα με το BBC,  η γυναίκα κατηγόρησε τον τότε σύντροφό της πως παραβίασε «προφορικό συμβόλαιο» να την πάει στο αεροδρόμιο, να μείνει στο σπίτι της και να φροντίζει τα σκυλιά της.

Σύμφωνα με το νομικό έγγραφο στο οποίο αναγράφονται μόνο τα αρχικά του αιτούντος και του εναγομένου, η γυναίκα δήλωσε ότι ζήτησε από τον φίλο της  να την παραλάβει από το σπίτι της και να την μεταφέρει στο αεροδρόμιο μεταξύ 10:00 και 10:15 π.μ. Όμως εκείνος δεν το έκανε, όπως είπε στο Δικαστήριο Διαφορών της Νέας Ζηλανδίας.

Ως αποτέλεσμα, έχασε την πτήση της και έπρεπε να πληρώσει τον λογαριασμό για τα πρόσθετα έξοδα, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού την επόμενη ημέρα και την πληρωμή για φύλαξη των σκύλων της.

Στην αγωγή της, περιέγραψε λεπτομερώς την ταλαιπωρία που αντιμετώπισε, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για υπηρεσία μεταφοράς στο αεροδρόμιο.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι διατηρούσε σχέση για 6,5 χρόνια μέχρι τη διαμάχη.

Απορρίφθηκε η υπόθεση στο δικαστήριο 

Προφανώς, το δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση αφού εξέτασε πρώτα αν ο άνδρας είχε συνάψει κάποια συμφωνία για να την μεταφέρει στο αεροδρόμιο και να φροντίζει τα σκυλιά της.

Τελικά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να είναι εκτελεστεί μια συμφωνία, «πρέπει δημιουργηθεί μια νομικά δεσμευτική σχέση», κάτι που δεν συνέβαινε στην περίπτωση αυτή.

«Οι σύντροφοι, οι φίλοι και οι συνάδελφοι κάνουν κοινωνικές συμφωνίες, αλλά είναι απίθανο να μπορούν να εφαρμοστούν νομικά, εκτός εάν τα μέρη προβούν σε κάποια πράξη που αποδεικνύει την πρόθεση ότι θα δεσμευτούν από τις υποσχέσεις τους. Όταν οι φίλοι αποτυγχάνουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, το άλλο πρόσωπο μπορεί να υποστεί οικονομικές συνέπειες, αλλά ενδέχεται να μην μπορεί να αποζημιωθεί για την απώλεια αυτή», ανέφερε η δικαστής στο έγγραφο της απόφασης.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη τον Μάρτιο, αλλά δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ