Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Οικογένεια έκανε μήνυση στη Nasa για… διαστημικά σκουπίδια


Μήνυση στη Nasa κατέθεσε μια οικογένεια από την Φλόριντα των ΗΠΑ για διαστημικά σκουπίδια που έπεσαν και προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι τους. Το συμβάν έγινε στις 8 Μαρτίου όταν η κατοικία του Alejandro Otero διαπεράστηκε από ένα κυλινδρικό αντικείμενο.

“Έτρεμα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ποιες είναι οι πιθανότητες να προσγειωθεί κάτι στο σπίτι μου με τέτοια δύναμη και να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά;” δήλωσε αργότερα ο ιδιοκτήτης.

Μετά το περιστατικό, τα συντρίμμια που έπεσαν στο σπίτι μεταφέρθηκαν στο Kennedy Space Center για εξέταση και εν τέλει η NASA επιβεβαίωσε τον Απρίλιο ότι το αντικείμενο που κατέστρεψε την οροφή του σπιτιού ήταν ένα μεταλλικό στήριγμα το οποίο χρησιμοποιούταν για την τοποθέτηση μπαταριών σε μια παλέτα φορτίου, η οποία είχε εκτοξευθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2021.

Το ατύχημα έγινε όταν ένα κομμάτι της παλέτας που αναμενόταν να καεί κατά την επανείσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα, επέζησε και προκάλεσε τη ζημιά. Η οικογένεια Otero ζητά τώρα αποζημίωση από τη NASA για τις ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της μη ασφαλισμένης περιουσίας, της διακοπής της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, της συναισθηματικής οδύνης και των δαπανών που σχετίζονται με τη βοήθεια τρίτων.

Η δικηγόρος Mica Nguyen Worthy, που εκπροσωπεί την οικογένεια, ανέφερε: “Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα των διαστημικών σκουπιδιών λόγω της αύξησης της διαστημικής δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ