Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου πέθανε λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες


Ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος στον κόσμο, ένας μολοσσός με το όνομα Kevin, έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στην Iowa των ΗΠΑ.

Ο Kevin, που είχε πάρει το όνομά του από το ρόλο που έπαιζε ο Macaulay Culkin στην ταινία Μόνος στο Σπίτι, πήρε επίσημα τον τίτλο του ψηλότερου σκύλου στον κόσμο από τον οργανισμό Guinness πριν από λίγες ημέρες. Όμως αρρώστησε μόλις στα τρία του χρόνια και έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να υποβληθεί σε μια απαραίτητη χειρουργική επέμβαση.

Το ύψος του έφτανε τα 2,13 μ. όταν στεκόταν στα πίσω του πόδια και ξεπερνούσε σε ύψος τον κηδεμόνα του Roger Wolfe, ο οποίος μένει με την οικογένειά του στην πόλη Des Moines.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του Roger, Tracy, ο Kevin ήταν ένας αγαθός γίγαντας, που φοβόταν πάρα πολλά πράγματα, όπως η ηλεκτρική σκούπα. Μάλιστα, τον είχε φοβίσει μέχρι και η ταινία μέτρησης που είχαν χρησιμοποιήσει οι άνθρωποι από τον οργανισμό Guinness για να τον μετρήσουν, καθώς σύμφωνα με την Tracy δεν είχε αντιληφθεί πλήρως το μέγεθός του.



«Προσπαθούσε διαρκώς να χωρέσει μέσα σε μικρά κρεβάτια και να καθίσει πάνω μας, κάνοντας όλα όσα κάνουν τα μικρόσωμα σκυλιά», επισημαίνει η Tracy, η οικογένεια της οποίας είχε υιοθετήσει τον σκύλο χωρίς να γνωρίζει ότι θα γίνει τόσο μεγαλόσωμος.

Το αγαπημένο του χόμπι ήταν να παίρνει τον υπνάκο του, ενώ καμιά φορά έκλεβε φαγητό από τους πάγκους της κουζίνας, κάτι που βέβαια είχε ανάγκη, μιας και έπρεπε να καταναλώνει καθημερινά 6 με 10 αμερικανικές κούπες μέτρησης γεμάτες με φαγητό.

Ο Kevin πήρε τον τίτλο του μετά το θάνατο ενός άλλου μολοσσού, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που είχε το όνομα Zeus. Συνήθως τα σκυλιά αυτής της ράτσας ζουν περίπου 8 με 10 χρόνια και φτάνουν σε ύψος (χωρίς να σηκώσουν τα πόδια τους), τα 80 εκατοστά, ενώ ο Kevin ήταν 97.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ