Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Οδοντίατρος αποκάλυψε πότε δεν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας


Οδοντίατρος επισήμανε τα σενάρια που οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να πλένουν τα δόντια τους.

Μια οδοντίατρος ανέδειξε πρόσφατα τρία συγκεκριμένα σενάρια στα οποία το βούρτσισμα των δοντιών σας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η Δρ. Shaadi Manouchehri, γνωστή οδοντίατρος, χρησιμοποίησε το Instagram για να μοιραστεί αυτές τις κρίσιμες συμβουλές με τους 6,6 εκατομμύρια ακολούθους της.

«Αυτή είναι η μόνη φορά που θα με πιάσετε να σας λέω να μην βουρτσίζετε τα δόντια σας», αστειεύτηκε, προτού εμβαθύνει στις λεπτομέρειες για το πότε πρέπει να αποφεύγετε το βούρτσισμα για να διατηρήσετε τη βέλτιστη στοματική υγεία.

Μετά την κατανάλωση καφέ

Σύμφωνα με τον Δρ. Manouchehri, το βούρτσισμα των δοντιών σας αμέσως μετά την απόλαυση του πρωινού σας καφέ είναι ένα συνηθισμένο λάθος. Η οξύτητα του καφέ μπορεί να μαλακώσει το σμάλτο των δοντιών σας, ειδικά αν προσθέσετε γάλα ή ζάχαρη. Το άμεσο βούρτσισμα μπορεί στη συνέχεια να τρίψει το οξύ στα δόντια σας, προκαλώντας διάβρωση και φθορά.

«Περιμένετε τουλάχιστον 30 έως 60 λεπτά πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας ή απλά ξεπλύνετε με στοματικό διάλυμα ή πιείτε νερό», συμβουλεύει. Αυτή η περίοδος αναμονής επιτρέπει στο σάλιο σας να εξουδετερώσει τα οξέα και να σκληρύνει εκ νέου το σμάλτο.

Μετά το πρωινό

Πολλοί άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά το πρωινό, πιστεύοντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουν τη μέρα τους με καθαρό στόμα. Ωστόσο, η Δρ. Manouchehri επεσήμανε ότι το βούρτσισμα πριν από το πρωινό είναι στην πραγματικότητα πιο ωφέλιμο.

«Όταν ξυπνάτε για πρώτη φορά το πρωί, έχετε αρκετά βακτήρια στο στόμα που πρέπει να βουρτσίσετε πριν πάρετε το πρωινό σας», εξήγησε.

Μετά τον εμετό

Το βούρτσισμα των δοντιών σας αμέσως μετά τον εμετό είναι ένα άλλο συνηθισμένο λάθος. Τα στομαχικά οξέα που υπάρχουν στον εμετό μπορούν να μαλακώσουν σημαντικά το σμάλτο των δοντιών σας. Το βούρτσισμα πολύ σύντομα μπορεί να εξαπλώσει το οξύ και να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά.

Η συμβουλή της Δρ. Manouchehri υπογραμμίζει τη σημασία του συγχρονισμού όταν πρόκειται για τη στοματική υγιεινή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ