Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντης Μπελέρης


Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

O Φρέντης Μπελέρης καταδικάζεται σε ποινή δύο ετών και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Πρωτόδικα, ο Μπελέρης είχε καταδικαστεί σε 24 μήνες φυλάκιση και παραμένει κρατούμενος από τις 12 Μαΐου 2023, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία.

Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του ομογενή πολιτικού. Αν η διετής ποινή του Μπελέρη, μειωνόταν κατά τρεις μήνες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αυτόματα θα αφηνόταν ελεύθερος.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η συνήγορος υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο. Ένα κατηγορητήριο που στηρίζεται σε κάποια στοιχεία που δημιουργήθηκαν σε μάρτυρες που φαινόταν να βρίσκονται την ίδια στιγμή τόσο στη Χειμάρρα όσο και στην Αυλώνα, με κάποιους μάρτυρες κατηγορίας που έχουν χρηματιστεί.

Η ακροαματική διαδικασία της δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε πριν δέκα μέρες με τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να δηλώνει «πως εμένα δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα», καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά «διορίστηκε» στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ