Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Πιλότος ζήτησε από τους επιβάτες να «προσευχηθούν» μετά από τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο αεροπλάνο ενώ ήταν στον αέρα (βίντεο)


Το περιστατικό αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση των πιθανών κινδύνων των αεροπορικών ταξιδιών, παρά τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Το 2017 οι επιβάτες της πτήσης D7237 της AirAsia X έζησαν τρομακτικές στιγμές. Σύμφωνα με τον Tim, πολλοί επιβάτες ήταν εμφανώς ταραγμένοι, ενώ ορισμένοι προετοιμάζονταν για τα χειρότερα, φορώντας σωσίβια.

«Πολλοί άνθρωποι έκλαιγαν, πολλοί άνθρωποι έβγαζαν τα σωσίβια. Πιστεύαμε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να βυθιστούμε», αφηγήθηκε ο Tim.


Το δράμα εκτυλίχθηκε όταν η πτήση, καθ' οδόν προς το Περθ, παρουσίασε βλάβη ενός κινητήρα. Ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι η πτήση θα συνεχιζόταν με βραδύτερο ρυθμό λόγω του τεχνικού προβλήματος. Παρά την τεταμένη κατάσταση, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια πίσω στο Περθ στις 10 το πρωί.

Κατά την προσγείωση, το πλήρωμα δέχτηκε χειροκροτήματα από τους ανακουφισμένους επιβάτες. Ένας άνδρας επαίνεσε τον κυβερνήτη, λέγοντας: «Ο κυβερνήτης έκανε πολύ καλή δουλειά, ήταν καθησυχαστικός και στη συνέχεια προσγειωθήκαμε με ασφάλεια».

Η AirAsia εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση στην οποία τόνιζε τη δέσμευσή της για την ασφάλεια των επιβατών. «Η ασφάλεια των επισκεπτών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Το περιστατικό αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση των πιθανών κινδύνων των αεροπορικών ταξιδιών, παρά τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας. Χάρη στον επαγγελματισμό του πληρώματος της πτήσης της AirAsia X, αποφεύχθηκε μια δυνητικά καταστροφική κατάσταση και οι επιβάτες μπόρεσαν να επιστρέψουν με ασφάλεια στην Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ